NotíciesEl Port de Barcelona i VINCI Energies Spain inicien el projecte constructiu del pilot de subministrament elèctric a vaixells de la Terminal Ferri Barcelona

El Port de Barcelona i VINCI Energies Spain han iniciat els treballs del projecte constructiu del pilot de subministrament elèctric a vaixells a la Terminal Ferri Barcelona. El Port de Barcelona ha adjudicat el projecte pilot a l'UTE Omexom Puerto de Barcelona, formada per empreses de VINCI Energies, líder global per a solucions digitals i de transició energètica. El projecte forma part de la primera fase de Nexigen, Pla d'Electrificació de Molls desenvolupat pel Port de Barcelona.

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la connexió entre els molls de l'Energia i Adossat
El Consell d'Administració del Port de Barcelona ha aprovat avui iniciar el procediment per a la construcció d'una bateria de 7 conduccions soterrades que connectaran els molls de l'Energia i Adossat. És una obra complexa perquè les conduccions creuaran el canal de navegació, de 700 metres de llargada, i passaran a una profunditat de 32 metres sota el nivell del mar. És un pas molt important pel desplegament del projecte Nexigen d'electrificació de molls. El projecte té un pressupost base de licitació de 15 milions d'euros i un termini d'execució de 28 mesos.
L'Efficiency Network del Port de Barcelona supera el centenar d'empreses certificades
L'Efficiency Network, la marca de qualitat del Port de Barcelona, acaba de superar el centenar d'empreses certificades, una fita que confirma l'èxit d'aquest sistema de gestió, implementat fa més d'una dècada amb l'objectiu de millorar la fiabilitat i el rendiment dels processos portuaris. La certificació de la marca de qualitat del Port de Barcelona ha iniciat la seva ampliació a empreses transitàries establertes a l'Aragó. La certificació Efficiency Network implica superar exhaustives auditories alhora que fomenta les bones pràctiques entre les empreses.