Impacte econòmic dels creuers

La indústria dels creuers és clau per al sector turístic de Barcelona i Catalunya i s'ha consolidat com una activitat econòmica important per a la ciutat que rep el major impacte d'aquest negoci.

La contribució dels creuers

La contribució dels creuers a l'economia de Barcelona i Catalunya es divideix en diversos sectors als quals aporta estabilitat econòmica. I no només en la indústria turística. El paper del Port de Barcelona com a port base de vaixells de passatgers contribueix enormement a atreure inversions en negocis i infraestructures i promou, per exemple, l'augment de les connexions internacionals de l'aeroport.

La contribució econòmica en xifres

La indústria dels creuers genera 1.083 milions d'euros anuals, uns 3 milions diaris, i aporta 562 milions directament al PIB de Catalunya. Així mateix, aquest sector genera a Barcelona i rodalia aproximadament 9.000 llocs de treball, i només el 60% pertanyen al sector turístic. Una altra dada a tenir en compte és que els creueristes gasten 230 euros al dia a la ciutat, més que la mitjana d'altres turistes a Barcelona. De fet, un turista no creuerista gasta una mitjana de 70 euros al dia. En començar o acabar la ruta a Barcelona, els passatgers de creuer gasten en hotels, restaurants, botigues o atraccions turístiques.

Creuers impacte econòmic 2024

Col·laboració institucional

Per a l'èxit de la indústria de creuers i la seva contribució a la nostra economia, és fonamental la col·laboració que el Port de Barcelona té amb el consorci Turisme de Barcelona i altres institucions públiques i privades. Les diverses agències han sabut fer les inversions necessàries tant al port com a la ciutat per satisfer la demanda dels creuers i els seus passatgers amb diversos productes que complementen la tasca del Port de Barcelona, com la creació d'una àmplia oferta hotelera i de serveis.

Creueristes a Barcelona

 • Imatge
  Cruceristas
  Caption
  Crucerista desembarcando
 • Imatge
  Cruceristas
  Caption
  Cruceristas de turismo por Barcelona
 • Imatge
  Cruceristas
  Caption
  ©Agència Catalana de Turisme
 • Imatge
  Cruceristas
  Caption
  Cruceristas en el puerto