Espai públic
El Port Vell és el gran punt de trobada entre el mar i la ciutat, la part del Port de Barcelona on usos comercials, empresarials, industrials i pesquers conviuen amb usos urbans i oberts a tota la ciutadania i visitants. Un entorn perfecte per gaudir a tocar del mar!
Més que passejades
Bona part de les 70 hectàrees que avui formen el Port Vell estan pensades per viure-les i gaudir-ne. En aquests espais hi podeu explorar mercats ambulants o fires que tenen lloc periòdicament, i participar en tota mena d'activitats lúdiques, comercials i esportives. O, simplement, descansar-hi, passejar-hi i admirar edificacions i escultures que són patrimoni portuari i de la ciutat.
Singularitat i cohesió
El gran repte de futur és repensar aquests espais perquè conservin la singularitat marítima alhora que es consolidin com a àmbit urbà cohesionador i de trobada. I com ho farem?
- Generant espais intel·ligents adaptats a la realitat actual: amb un urbanisme sostenible centrat en les necessitats de les persones.
- Avançant en l'eliminació de les barreres urbanístiques per garantir l'accés a tothom.
- Promovent una mobilitat respectuosa amb el medi ambient que redueixi temps de desplaçament i millori la connectivitat entre les diferents zones del Port Vell.
Espais per a tu: més enllà del Paral·lel i la Rambla
Port Center, el Port de Barcelona explicat al món
Espais per a tu: a tocar de la platja i del mar obert
Espais per a tu: a tocar de la platja i del mar obert
Pol d'atracció a la ciutat
Els espais que gestiona la Gerència Urbanística Port Vell presenten molts atractius i perspectives de la ciutat i el port.
Integració i convivència
Els processos de transformació en aquesta àrea són complexos, ja que cal desenvolupar-los de manera integrada i coherent amb la resta del front marítim i d'acord amb les administracions implicades. I amb un diàleg i compromís amb la resta d'agents del territori: les empreses concessionàries, les entitats del barri de la Barceloneta i els seus veïns i veïnes.
L'obertura al mar
Durant molts anys, Barcelona va viure d'esquena al mar. Per la seva configuració històrica, el port constituïa una barrera física i també psicològica per a la ciutadania. El creixement portuari va afavorir que la part més propera a la ciutat s'anés enfocant, en bona part, a gaudir-ne.
Avui combina oferta lúdica i cultural amb negoci i formació, d'una manera cada cop més sostenible, social, econòmica i de consciència mediambiental. I de cara al mar.