El Port de Barcelona renova el seu web per apropar els seus serveis digitals a tots els públics

El nou web aglutina l’ecosistema digital del Port de Barcelona per facilitar als diferents públics l’accés a la informació i els tràmits.

L’actualització del web forma part del projecte Digital Port, que reforça i actualitza l’ecosistema virtual del Port de Barcelona.

11 gener 2024
Imatge
La nova web del Port de Barcelona millora la navegabilitat, l’accessibilitat i l’experiència de l’usuari en un entorn multiplataforma.
Caption
La nova web del Port de Barcelona millora la navegabilitat, l’accessibilitat i l’experiència de l’usuari en un entorn multiplataforma.

El Port de Barcelona ha estrenat avui el seu nou web (www.portdebarcelona.cat), renovant completament i millorant aquesta porta d’entrada virtual que aglutina tota la informació, els tràmits i l’accés en general que el port ofereix al seu ampli ecosistema digital. Emmarcat en el projecte Digital Port, el nou espai web impulsa així els quatre eixos estratègics que el Port de Barcelona s’ha marcat en l’àmbit virtual: orientació al client, innovació, sostenibilitat i relació amb la ciutadania. 

El nou portal web suposa molt més que una actualització visual, doncs incorpora les nombroses aplicacions i eines desenvolupades per a facilitar l’accés a la informació i tràmits per als diversos usuaris i públics del Port de Barcelona, des dels operadors que podran consultar els horaris dels vaixells i les sortides i arribades de trens, fins als ciutadans que busquin informació sobre les escales previstes. Totes aquestes eines i subsites, que s’havien anat desenvolupant de forma independent a l’anterior web, ara queden integrades en el nou web, millorant substancialment la navegabilitat, l’accessibilitat i, en definitiva, l’experiència de l’usuari en un entorn multiplataforma. 

Projecte Digital Port 

La renovació del web és alhora un dels pilars del projecte Digital Port, que busca avançar en la digitalització en tots els àmbits del Port de Barcelona, des de la seva relació amb clients, usuaris i ciutadans fins a la seva organització, activitat e infraestructura per impulsar l’eficiència i fomentar la innovació. 

“La presència online del Port de Barcelona és clau per a la nostra estratègia global, doncs és la porta d’entrada per a molts dels nostres usuaris i públics. La seva actualització permet renovar-ne la imatge i, alhora, facilitar encara més l’accés a la informació, els tràmits i els serveis digitals que oferim”, apunta el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. “El nou web suposa un pas decisiu en els esforços de digitalització del Port de Barcelona i estem convençuts que millorarà l’experiència dels usuaris i fomentarà interaccions més eficients i innovadores entre el port, els membres de la Comunitat Portuària i la resta de públics als que ens adrecem”, afegeix.