El Port de Barcelona i el Servei Català de Trànsit amplien la seva col·laboració per millorar la seguretat viària

El nou conveni amplia la col·laboració per vigilar i controlar els nivells d’alcoholèmia i consum de drogues a les vies de circulació del Port de Barcelona.

Gràcies al nou acord, la Policia Portuària s’incorporarà a la base de dades d’accidents de trànsit del SCT i els seus agents disposaran de sistemes per cobrar les sancions al moment.

18 gener 2024
Imatge
El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en l’acte de signatura del nou conveni.
Caption
El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en l’acte de signatura del nou conveni.

El Port de Barcelona i el Servei Català de Trànsit (SCT) han signat avui un nou conveni de col·laboració que permetrà renovar i aprofundir la col·laboració entre els agents de la Policia Portuària i dels Mossos d’Esquadra en matèria de prevenció i millora de la seguretat a les vies del Port de Barcelona. El nou conveni inclou millores en la coordinació entre els dos organismes, especialment en matèria de vigilancia i control dels nivells d’alcoholèmia i consum de drogues. 

Així, el Servei Català de Trànsit posarà a disposició de la Policia Portuària un etilòmetre i un kit anual de detecció de drogues, que se sumaran als que ja estan a disposició dels agents portuaris. Aquest material permetrà seguir col·laborant amb les campanyes de vigilància i control sobre el consum d’alcohol i d’altres drogues coordinades des del SCT i fer-ho amb els mateixos laboratoris, unificant els formularis i simplificant els tràmits. 

Els agents de la Policia Portuària també disposaran d’accés al Sistema Integral de Recollida de Dades d’Accidents de Trànsit (SIDAT), amb el que s’agilitzarà la comunicació i coordinació de la resposta als diferents accidents que es produeixin o tinguin afectació al Port de Barcelona. Finalment, el SCT també subministrarà als agents de la Policia Portuària d’un terminal de pagament (TPV) per facilitar als infractors el pagament immediat de les sancions. 

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha senyalat que el nou conveni no es limita a donar continuïtat a “l’excel·lent col·laboració” entre la Policia Portuària i els Mossos d’Esquadra en matèria de trànsit, sinó que suposa un pas endavant doncs “garanteix als agents portuaris l’accés als recursos i la informació essencial per a treure el màxim profit d’aquesta col·laboració”. 

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha subratllat la importància que té "una col·laboració permanent i regular entre el Port de Barcelona i el Servei Català de Trànsit" i ha destacat la "importància d'haver renovat el conveni de col·laboració". "Un dels objectius centrals d'aquest Govern és reduir la sinistralitat tant en l'àmbit urbà com interurbà amb l'objectiu d'assolir les víctimes zero l'any 2050. El Port és un àmbit essencial en aquesta feina", ha assegurat. 

El Port de Barcelona i el SCT van signar un conveni de col·laboració per primera vegada l’any 2003, establint les bases per la coordinació de les actuacions de Policia Portuària i Mossos d’Esquadra. El conveni va ser prorrogat l’any 2014, donant continuïtat a aquesta col·laboració. El nou conveni signat avui tindrà una durada de 4 anys, prorrogables quatre anys més.