El Port celebra el Dia del Medi Ambient amb una acció d’apropament a l’ecosistema litoral

És el quart any que la Comunitat Portuària de Barcelona realitza una acció conjunta per celebrar Dia Mundial del Medi Ambient.

05 juny 2024
Imatge
Els participants en un dels velers de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.
Caption
Els participants en un dels velers de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

El Port de Barcelona ha organitzat una acció d’apropament a l’ecosistema litoral de Barcelona amb motiu de la celebració del dia Mundial del Medi Ambient, avui 5 de juny. La jornada ha consistit en un taller de coneixement sobre el funcionament de l’ecosistema litoral -centrat en els peixos i les aus de la costa barcelonina- que s’ha realitzat a bord de dues embarcacions a vela de la Fundació Barcelona Capital Nautica. 

Un total de 27 empreses, així com el Port de Barcelona, s’han adherit a aquesta iniciativa impulsada pel grup de treball de Medi Ambient del Consell Rector de la Comunitat Portuària de Barcelona. Les empreses adherides han estat: APM Terminals Barcelona, Autoterminal, Exolum, Tradebe Port Barcelona (Ecoimsa), Enagás, Hutchison Ports BEST, ICL Iberia-Tramer, Marina Barcelona’92, Marina Port Vell, Portcemen, TEPSA, Tradebe Port Services, Vopak Terquimsa, Receptora de Líquidos SA, Bunge Ibérica, TMA-Tecnologia Medio Ambiente, Amarres de Barcelona, Intercruises, Global Ports, Agencia Pérez y Cía SL, Baleares Consignatarios, Ocean Network Express Spain, Centro Intermodal de Logística, SA (ZAL PORT), CMA-CGM, Portcemen, Transcoma Baleares, Coma y Ribas SL i l’Associació d’Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona. 

La jornada, que ha estat patrocinada per les empreses Exolum, Bunge, APM Terminals Barcelona, Tradebe i Amarres de Barcelona, i que també ha inclós xerrades sobre temes relacionats amb el medi marí, com és la percepció de l’oceà segons les cultures, el projecte de dron subaquàtic o el llegat de la Copa Amèrica de Vela, ha comptat amb la participació de l’Institut de Ciències del Mar, l’ICATMAR i el Servei de Fauna i Flora de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. 

Aquest és el quart any que es realitza una acció compartida entre les diferents organitzacions de la Comunitat Portuària de Barcelona per celebrar Dia Mundial del Medi Ambient, demostrant la seva aposta ferma per la sostenibilitat ambiental i el compromís de treballar de forma conjunta per la cura dels medis marí, terrestre i aeri i per la descarbonització de l’activitat portuària.