Una delegació del Port de Qingdao visita el Port de Barcelona

S’ha celebrat una reunió de treball per tractar sobre possibles col·laboracions en els àmbits logístics i de transició energètica.

24 abril 2024
Imatge
Les delegacions xinesa i catalana.
Caption
Les delegacions xinesa i catalana.

Una delegació de Shangdong Port Group i del Port de Quingdao (la Xina), encapçalada per Ma Deliang, subdirector general de Shandong Port Group, ha visitat avui el Port de Barcelona. La delegació ha estat rebuda pel subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci, Santiago Garcia-Milà; el cap d’Estratègia, Jordi Torrent; i la responsable de Foreland, Gemma Garcia. 

Els ports de Quingdao i Barcelona mantenen una relació des de fa 25 anys i la darrera visita dels representants del port xinés va produir-se l’any 2016. Posteriorment, l’any 2019 es va crear el Shandong Port Group, que agrupa diversos ports de la província, on el principal port a nivell internacional és el Port de Qingdao, el 5è port del món en nombre de contenidors (28,2 milions de TEU l’any 2023) i un creixement del més del 10%. 

Les delegacions han celebrat una reunió de treball en la qual s’han tractat possibles àrees de col·laboració en els àmbils logístic i de transició energètica, principalment. També s’ha realitzat una visita a les instal.lacions del Port de Barcelona i a la Zona d’Activitats Logístiques.