Santiago Garcia-Milà és reelegit president de l’Associació Internacional de Ports (IAPH)

El subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona presidirà durant un tercer mandat la principal organització mundial de la indústria portuària.

09 maig 2019
Imatge
Imatge de la la 32a Conferència Anual de la *IAPH, que s'ha celebrat en *Guangzhou (la Xina) del 6 al 10 de maig.
Caption
Imatge de la la 32a Conferència Anual de la *IAPH, que s'ha celebrat en *Guangzhou (la Xina) del 6 al 10 de maig.

El subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona, Santiago Garcia-Milà, ha estat reelegit avui president de l’Associació Internacional de Ports (International Association of Ports and Harbors –IAPH–) per tercer mandat consecutiu, en la cloenda de la 32a Conferència Anual de l’organització, que s’ha celebrat a Guangzhou (Xina) del 6 al 10 de maig.

Garcia-Milà, que ha presidit l’entitat en els darrers quatre anys, té una llarga experiència dins l’organització i va ocupar la vicepresidència de la IAPH des de 2009 fins el 2014, quan va ser elegit president per primera vegada.

Per això, és rellevant destacar la importància que té per al Port de Barcelona accedir als òrgans de direcció d’aquesta associació no governamental, ja que aquest fòrum és l’únic reconegut internacionalment com a portaveu de la indústria portuària a nivell mundial. En aquest sentit, Garcia-Milà ha recalcat el lideratge del Port de Barcelona en termes de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental com a factor clau pel desenvolupament portuari.

El nomenament ha estat en el marc de la Conferència Anual de la IAPH que ha reunit més de 1.000 delegats procedents de 50 països. Durant la cerimònia d’obertura, el Secretari General de l’IMO, Kitack Lim, va destacar  la importància dels ports en la lluita per la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle :"Els ports seran clau per proveir infraestructures de subministrament de combustibles alternatius per a la propulsió marítima per tal d’assolir els ambiciosos objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle".

En aquesta edició, els assistents han aprofundit en els temes clau que afecten el comerç marítim mundial, com la Ruta de la Seda xinesa (Belt and Road Iniciative), els reptes del desenvolupament sostenible i l’impacte de la digitalització als ports. Concretament, aquesta trobada també ha estat una oportunitat per conèixer la perspectiva xinesa de l’impacte als ports de la Belt and Road Iniciative així com la influència de les tecnologies disruptives en el comerç i els ports.

LA IAPH compromesa amb la sostenibilitat

La Conferència Mundial de Ports d’enguany ha comptat amb la participació de més de 1.000 professionals del sector provinents de 50 països. La IAPH és l’organització portuària global creada el 1955 i que té la seva seu a Tòkio, Japó. És una aliança global sense ànim de lucre de 170 ports i 140 organitzacions relacionades amb els ports que cobreixen 90 països dels 5 continents, l’activitat dels quals representa prop del 80% del tràfic mundial de contenidors i més del 60% del tràfic total de tones.

En el darrer any, la IAPH va crear el Programa Mundial de Sostenibilitat de Ports (World Ports Sustainability Program –WPSP-) en línia amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides amb l’objectiu d’unir esforços en matèria de sostenibilitat.