La innovació, l’eix de les activitats del Port de Barcelona al SIL

Els serveis ferroviaris a França, el paper de les navilieres en el comerç internacional i diferents iniciatives ambientals completen el programa.

03 juny 2024
Imatge
L’estand del Port de Barcelona en el SIL 2023.
Caption
L’estand del Port de Barcelona en el SIL 2023.

La innovació serà la principal protagonista de l’estand del Port de Barcelona en l’edició d’enguany del Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebrarà del 5 al 7 de juny al Pavelló 8 del recinte de Plaça Espanya de Fira de Barcelona. 

El programa del Port de Barcelona al SIL ha centrat bona part d’aquesta aposta en l’Innovation Day, que se celebrarà el dijous, 6 de juny, i que dedicarà la major part del matí a tractar sobre l’ús i l’aplicació els drons en l’àmbit portuari, tant per a la gestió i la planificació de la infraestructura com per a processos d’automatització. La innovació també serà present en les altres jornades del SIL, amb presentacions sobre formació sobre inteligència artificial; sandbox per a la tecnologia marítima; el BlueTechPort al Port de Barcelona; o una sessió de pitching per a projectes innovadors amb diferents especialistes del sector. 

El programa també dedica dues sessions a temes ambientals que parlaran del càlcul de les emissions de les cadenes logístiques de les empreses i les eines per a complir amb els requisits ambientals, i de l’impuls de les energies renovables en els ports i el transport marítim. Els serveis ferroviaris a França i el paper de les navilieres per al comerç internacional també tindran una sessió específica en el programa del Port al SIL d’enguany. 

Cal destacar la celebració en el marc del SIL, el divendres, 7 de juny, a l’auditori de CaixaForum Barcelona, de l’acte del primer aniversari de la Fundació BCN Port Innovation, en el qual es valorarà el recorregut d’aquest ens impulsat pel Port de Barcelona que té com a objectiu transformar el sector portuari amb un nou model de participació, col·laborativa i oberta, entre la Comunitat Portuària de Barcelona i l’ecosistema innovador de Barcelona.