Estudiants de les entitats educatives de l’entorn del Port Vell visiten les bases dels equips de la Copa Amèrica

Aquest dijous s’ha celebrat la primera visita en què un grup d’estudiants de la Facultat de Nàutica de la UPC ha tingut l’oportunitat de conèixer la base privada de l’INEOS Britannia, situada al Port Vell.

En total, prop de 200 estudiants universitaris de disciplines tecnològiques tindran el privilegi d’accedir a una base de la Copa Amèrica, els espais privats on els equips preparen la competició que començarà a l’agost.

26 abril 2024
Imatge
 La primera visita la van realitzar ahir estudiants de la UPC a la base de l’INEOS Britannia, acompanyats de Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona.
Caption
La primera visita la van realitzar ahir estudiants de la UPC a la base de l’INEOS Britannia, acompanyats de Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona.

Per iniciativa del Port de Barcelona, els estudiants de diverses entitats educatives de l’entorn del Port Vell podran visitar tres de les bases de la Copa Amèrica. En les properes setmanes, es faran més de 10 visites que aglotinaran prop de 200 estudiants de la Facultat de Nàutica de la UPC, l’Institut de Nàutica, l’Institut de Logística i els graus d’electrònica i mecànica de La Salle. 

La primera d’aquestes visites, que ha tingut lloc aquest dijous 25 d’abril, ha acollit estudiants de la Facultat de Nàutica de Barcelona que han tingut el privilegi de conèixer les instal·lacions de la base de l’equip britànic, l’INEOS Britannia, instal·lada al moll d’Espanya. També han estat presents durant la visita Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona; David Pino, director de la Gerència Urbanística Port Vell i Joan Antoni Moreno, vicedegà de Relacions Institucionals i Promoció de la Facultat de Nàutica. 

L’objectiu de la visita és que els estudiants tinguin l’oportunitat de tenir accés a aquests espais privats per saber més sobre el funcionament dels equips i el disseny i construcció dels vaixells que competiran en la Louis Vuitton 37th America’s Cup. Per aquest motiu, en aquesta primera ocasió, el grup pogut gaudir de les explicacions de Pablo Mira, Base Project Manager / Logistics Manager d’INEOS Britannia. Les properes visites tindran lloc també a la base britànica, aixi com a la de l’equip suís, l’Alinghi Red Bull, i la dels francesos, l’Orient Express. 

Amb les visites, es pretén apropar a la ciutadania la Copa Amèrica no només per la seva vessant esportiva, sinó també d’innovació. Per aquest motiu, de cara a les visites, s’ha decidit incloure estudiants de l’entorn del Port Vell que actualment cursen estudis universitaris relacionats amb el món de la nàutica i la tecnologia.