El Port de Barcelona prorroga la concessió al Museu d’Història de Catalunya fins a l’any 2035

La ubicació del museu en el Palau de Mar posa en valor el patrimoni històric del port i reforça l’oferta cultural de qualitat del Port Vell.

24 abril 2024
Imatge
El Palau de Mar, seu del Museu d’Història de Catalunya.
Caption
El Palau de Mar, seu del Museu d’Història de Catalunya.

El Consell d'Administració del Port de Barcelona celebrat avui ha aprovat una pròrroga de 10 anys de la concessió atorgada al Museu d’Història de Catalunya, ubicat al Palau de Mar.

El Consell d’Administració ha valorat molt positivament la trajectòria del museu, inaugurat en aquest edifici històric del port l’any 1996 i que té l’objectiu de donar a conèixer la història, la cultura i la imatge de Catalunya. El Palau de Mar ocupa els antics Magatzems Generals de Comerç, construïts el 1881 i és el principal edifici que queda del port industrial del segle XIX. En conseqüència, és especialment indicat per acollir un equipament d’aquest tipus, que posa en valor la preservació patrimonial de l’indret i reforça l’oferta cultural de qualitat del Port Vell. 

La pròrroga de deu anys de la concessió a l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural -titular del Museu d’Història de Catalunya- fa que el nou període concessional finalitzi el 6 de desembre del 2034.