El Port de Barcelona omple el 99% de les més de 16.000 visites guiades de les Jornades de Portes Obertes

El 24, 25 i 26 de maig es podrà gaudir de la programació divulgativa i d’entreteniment de l’Àgora Port, del Mercat Mariner i de múltiples activitats paral·leles a diferents punts del Port i dels barris veïns.

23 maig 2024
Imatge
Creativitat de les Jornades de Portes Obertes.
Caption
Creativitat de les Jornades de Portes Obertes.

El Port de Barcelona ha omplert el 99% de les més de 16.000 entrades per a les visites guiades de les seves primeres Jornades de Portes Obertes, que tindran lloc aquest cap de setmana, del divendres 24 al diumenge 26 de maig. “L’aclaparadora resposta de la ciutadania demostra l’interès i la curiositat per conèixer de prop el funcionament, la història i els projectes de futur del Port”, ha expressat el seu president, Lluís Salvadó. 

Tot i haver exhaurit gairebé la totalitat de visites històriques, terrestres i marítimes previstes pels tres dies, els visitants tindran l’oportunitat de gaudir d’un ampli ventall d’activitats de lliure accés. La plaça del Portal de la Pau, davant de Colom, serà un punt vibrant de divulgació i entreteniment. En aquest punt, el Port de Barcelona ha organitzat l’Àgora Port, un espai de divulgació obert a tothom que, a través de xerrades, activitats i esdeveniments culturals, vol apropar l’activitat del Port de Barcelona, els seus projectes més innovadors i, en definitiva, tot el que la infraestructura aporta a la ciutadania. 

Els assistents podran conèixer de la mà de professionals de cada àmbit des de com funciona una terminal de contenidors fins a com el Port de Barcelona està integrant els drons i la tecnologia 5G a les seves instal·lacions o com té previst connectar els vaixells a la xarxa elèctrica a través del projecte Nexigen. També es farà èmfasi en l’educació ambiental amb tallers per descobrir la vida marina de Barcelona o xerrades per fer un consum responsable de peix i conèixer els desafiaments i solucions sostenibles a la problemàtica dels microplàstics. 

La música i l’entreteniment completaran el programa de l’Àgora Port. El grup Sabor de Gràcia oferirà un taller per aprendre-ho tot sobre la rumba catalana el dissabte al vespre. També els geganters, grallers i bestiari de la Barceloneta ompliran amb les seves figures el Portal de la Pau i Son de l’Havana tancarà la programació de l’Àgora amb havaneres, el diumenge al vespre. 

Un mercat mariner amb productes de proximitat 

La gastronomia serà un altre dels atractius d’aquestes jornades amb un mercat mariner situat a la mateixa plaça del Portal de la Pau, que oferirà una gran varietat de productes de proximitat i relacionats amb el mar. Els visitants tindran l’oportunitat tant de comprar com de tastar els productes a l’espai de degustació i gaudir d’una experiència gastronòmica al costat del mar. 

Vehicles de la Policia Portuària i dels Bombers del Port de Barcelona i #SelfiePort 

Al moll de la Fusta la Policia Portuària i els Bombers del Port de Barcelona estaran presents amb els seus vehicles. Una gran ocasió, especialment per als més petits, per conèixer la tasca que realitzen tant el Cos de Guardamolls com els Bombers específics del Port de Barcelona, professionals especialitzats en extinció d’incendis a vaixells i a terminals portuàries seleccionats conjuntament entre els Cos de Bombers i l’Autoritat Portuària de Barcelona. 

Així mateix, repartits per punts emblemàtics del Port Vell, el Port ha instal·lat diversos photocalls i convida els assistents a fer-se una foto divertida i a etiquetar el @portdebarcelona amb el hashtag #SelfiePort. Les millors fotografies es compartiran a les xarxes socials del Port de Barcelona. 

Activitat paral·leles
El Port de Barcelona ha involucrat el teixit cultural, associatiu i comercial del recinte portuari i dels barris propers amb diverses activitats paral·leles al llarg de les tres jornades: 

Museu Marítim de Barcelona
Accés gratuït els dies 24, 25 i 26 de maig.
Horari: divendres i diumenge de 10 a 20 h i dissabte de 14 a 20 h.
Durant els tres dies hi haurà una exhibició d’embarcacions històriques per les aigües del port. 

Museu d'Història de Catalunya
Accés gratuït els dies 25 i 26 de maig.
Horari: dissabte de 10 a 19 h i diumenge de 10 a 14:30 h.
El diumenge a les 12 h es farà una visita guiada per l’exposició permanent del museu. Aquesta visita té un aforament limitat i és preferible reservar prèviament a través de la web del museu. 

Amics de La Rambla
Ruta "De La Rambla a la Copa Amèrica, història del Port Vell de Barcelona”, un recorregut que narra la relació del mar amb la ciutat. Aquestes rutes estan exhaurides. 

America’s Cup Experience
50% de descompte en la venda a taquilla d’entrades "Tarifa general" del 24 al 26 de maig. Accés gratuït per a menors fins a 10 anys acompanyats.
Horari: de 10.00 a 20.00 h. 

Associació de Comerciants de Poble Sec i Paral·lel
Organitza la 14a Mostra de Benestar, Salut i Comerç del Poble-Sec, el dissabte 25 de maig, de 10 h a 20 h, per donar a conèixer la cultura local i el comerç al barri. 

Associació de comerciants de la Barceloneta
Els dies 25 i 26 de maig celebren l’Street Market de la Barceloneta, un espai d'exposició i venda de productes i artesania vinculats al barri mariner. Situat al Passeig Joan de Borbó, al costat del mar, estarà obert al públic el dissabte i el diumenge de 10 h a 20 h. 

Associació de Comerciants de La Marina
Dissabte 25 i diumenge 26 a la plaça de l'Orgull al barri de la Marina, hi haurà una exposició fotogràfica centrada en la història de la Marina i la Farola. 

L'Aquàrium
Els nens i nenes fins a 10 anys entren gratis acompanyats d'un adult de pagament del 24 al 26 de maig. 

Maremàgnum
Del 24 al 26 de maig es podrà gaudir de promocions i música en directe al Maremàgnum. Durant els tres dies 1h d'aparcament gratuït per als membres de l'app de Maremàgnum i s’obtindrà una targeta regal de 20 € per a compres superiors a 100 €. 

Fundació Barcelona Capital Nàutica
A les aigües davant del Maremàgnum tindrà lloc durant els dies de les portes obertes al port la Regata RC Sailing BARCELONA 2024. En aquesta regata competiran els vaixells de ràdio control construïts per alumnes universitaris en el marc del projecte RC Sailing, una iniciativa de la Fundació Barcelona Capital Nàutica i Glooers.