El Port de Barcelona crea un grup de treball de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari

La iniciativa, innovadora i integradora, té l’objectiu de conscienciar a la Comunitat Portuària de tenir un port cibersegur i amb una ràpida capacitat de resposta davant de les ciberamenaces.

13 juny 2022
Imatge
Primera reunió del grup de treball de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari (CRCN-Port).
Caption
Primera reunió del grup de treball de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari (CRCN-Port).

El Port de Barcelona ha creat el grup de treball de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari (CRCN-Port), una iniciativa innovadora i integradora que avui ha tingut la seva primera reunió. Aquesta trobada ha reunit a diverses empreses de la Comunitat Portuària i ha comptat amb la participació de la subdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona, Catalina Grimalt. 

El grup de treball té com a principals objectius: conscienciar a tota la Comunitat Portuària de la importància cabdal que té fer del Port un lloc cibersegur i amb capacitat de resposta ràpida davant les ciberamenaces; compartir el coneixement de les diferents organitzacions que formen part de la Comunitat Logística per ser més forts davant d’aquestes amenaces i definir procediments de continuïtat de negoci inter-empreses que permetin garantir el funcionament de la cadena logística en cas de patir un ciberatac.

La subdirectora general d’Organització i Recursos Interns ha destacat la importància que té la implicació de tota la Comunitat Portuària per evitar ciberatacs com el que va patir fa un temps el propi Port i altres companyies del sector, provocant conseqüències importants en la xarxa corporativa i els seus processos. “El nostre valor afegit per als clients és la nostra diferenciació mitjançant la innovació i la digitalització. Per això, encoratjo a la resta d’empreses que s’afegeixin al grup pioner en el sector”, ha afegit Grimalt.

Amb la creació del grup de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari es vol ajudar a fer créixer aquest valor afegit implementant innovacions per ser més àgils, més flexibles i més resilients i per tenir la capacitat de sobreposar-se a les disrupcions i adaptar-se als canvis.

Aquesta trobada ha comptat amb institucions i empreses com l’Associació d’Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona, la Corporació de Pràctics de Barcelona, Grimaldi Terminal Barcelona, APM Terminals Barcelona, Hutchison Ports BEST, Bergé Moved By logistics i PortiC.