El Port de Barcelona acull als nouvinguts a la Comunitat Portuària en una jornada que ofereix una visió completa de la infraestructura

Aquesta setmana s’ha celebrat la primera edició de “Benvingut al Port”, una iniciativa pionera destinada a integrar i acollir els nous professionals de la Comunitat Portuària.

12 abril 2024
Imatge
La jornada va consistir en diferentes presentacions, grups de treball i una visita marítima al Port de Barcelona.
Caption
La jornada va consistir en diferentes presentacions, grups de treball i una visita marítima al Port de Barcelona.

El Port de Barcelona ha celebrat aquesta setmana la primera edició de “Benvingut al Port”, una iniciativa pionera destinada a integrar i acollir els nous membres de la Comunitat Portuària. Amb un enfocament innovador i sostenible, aquesta jornada pretén facilitar l’entrada als nous talents incorporats durant els darrers mesos a les empreses del sector, promovent la col·laboració i el desenvolupament professional en favor de la creació d’una Comunitat Portuària eficient i proactiva. 

Aquesta primera edició va comptar amb la participació de 23 professionals de diferents empreses i entitats de la Comunitat Portuària, com Tepsa, APM Terminals, COSCO Shipping Lines, la Fundació BCN Port Innovation, PortIC, Adampol, Romeu y Cia, Neptune Lines o la Corporació de Pràctics. 

L'esdeveniment ha estat organitzat pel Grup de Treball de Formació i Ocupació del Consell Rector de la Comunitat Portuària, amb el suport de l'Oficina Tècnica de Sostenibilitat del Port de Barcelona i la col·laboració i patrocini de l’Escola Europea – Intermodal Transport. L’esdeveniment s’emmarca en el compromís del grup de treball i de l’Escola amb la innovació, la sostenibilitat i l'excel·lència. La jornada, pensada com una eina que contribueixi a desenvolupar el potencial i talent dels professionals, va incloure presentacions sobre el IV Pla Estratègic 2021-2025 del Port de Barcelona, sobre la infraestructura, l’espai portuari i la seva governança, així com iniciatives de sostenibilitat ambiental i social. També va incorporar un espai de networking que va proporcionar una oportunitat per a l'intercanvi d'idees i experiències. 

La jornada va finalitzar amb una visita marítima per les instal·lacions del Port de Barcelona, oferint als participants una perspectiva única i propera de les operacions portuàries. La propera jornada tindrà lloc el mes d’octubre de 2024.