El Museu Marítim de Barcelona i el Comitè de Benestar del Port de Barcelona organitzen el IV Concurs de Fotografia de Mar

El concurs de fotografia marítima pretén visibilitzar la gent de mar mitjançant fotografies de la vida i treball d'aquest col·lectiu.

S'estableixen dos guanyadors, un d'ells premiat amb una dotació econòmica de 600 euros.

 

17 maig 2024
Imatge
Creativitat del concurs.
Caption
Creativitat del concurs.

El Museu Marítim de Barcelona, de la mà del Comitè del Benestar del Port de Barcelona, organitza el IV Concurs de Fotografia Marítima a través de les xarxes socials del Museu: Facebook i Instagram. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal visibilitzar la gent de mar, així com conscienciar de la importància de la fotografia marítima per salvaguardar la memòria històrica. És una acció que s'emmarca en la celebració del Dia de la Gent de Mar, el 25 de juny. 

El tema del concurs se centra a donar suport i visibilitat a la vida i el treball de la gent de mar, homes i dones professionals, des d'un punt de vista artístic. Es convida a persones aficionades a la fotografia a presentar imatges realitzades a bord de vaixells (mercants, creuers, de pesca, esportius, etc.) que mostrin la vida i el treball de la gent de mar. S'hi podrà participar fins al 9 de juny de 2024 pujant un màxim de tres fotografies a Instagram amb l'etiqueta #seafarers i mencionant el museu @museumaritim. Si es vol participar des de Facebook, s'hauran de pujar les fotografies a través de la plataforma Easypromos. Les votacions populars es podran fer fins al 16 de juny. 

El concurs estableix dues fotografies guanyadores: una escollida per votació del jurat especialitzat, i una escollida per votació popular a les xarxes socials. La fotografia seleccionada pel jurat serà premiada amb una dotació econòmica de 600 euros i una subscripció anual (6 números) de la revista "Náutica y Yates". El premi a la fotografia més votada pels usuaris de les xarxes socials serà una motxilla waterproof per a material fotogràfic, valorada en 150 euros i una subscripció anual de la revista "Náutica y Yates". 

Les fotografies guanyadores i les deu finalistes passaran a formar part de l'arxiu fotogràfic del Museu Marítim, contribuint a ampliar els fons del museu.

Tota la informació i bases legals del concurs es poden consultar aquí.