Formació Escola Europea - Intermodal Transport

El Port de Barcelona és soci fundador de l'Escola, que és un centre de referència per a la formació en logística sostenible i transport intermodal.

Cursos

L'objectiu principal de l'Escola Europea – Transport Intermodal és promoure el transport intermodal per aconseguir una logística sostenible a Europa. A més del Port de Barcelona, formen part d'aquesta escola els ports de Roma, Gènova i Palerm i les companyies navilieres Grimaldi Lines i GNV. 

Els cursos estan dirigits principalment a professionals del sector i estudiants de logística, transport i comerç internacional. Aquests cursos es realitzen a les terminals portuàries i a bord dels mateixos vaixells que presten els serveis de Short Sea Shipping, de manera que els participants experimenten i coneixen de primera mà les operacions, els ports i les seves comunitats. A més d'aquests cursos innovadors, l'Escola també ha afegit al seu repertori diversos cursos tècnics, com ara els centrats en el transport a temperatura controlada, les operacions de grupatge, les operacions portuàries (relatives als vaixells i a les mercaderies) i la intermodalitat marítim-ferroviària (SURCO). A més, compta amb el Port Virtual Lab, un laboratori de simulació virtual d'una comunitat portuària.

Així mateix, mitjançant el projecte públic-privat Forma't al Port, es busca apropar el Port de Barcelona i la seva comunitat als estudiants de cicles formatius de grau superior en transport i logística, comerç internacional i graus universitaris relacionats amb el sector per formar futurs professionals i vincular-los a la realitat laboral demandada en l'entorn portuari. Les empreses interessades poden unir-se al programa per poder captar el talent per als seus equips.

L’Escola Europea, a part de les seves activitats formatives, també atén a tots els grups interessats en conèixer amb més detall el Port de Barcelona i organitza visites a les seves instal·lacions: Maritime visits to the Port of Barcelona

A més de la formació, l'Escola participa en diversos projectes nacionals i internacionals i manté un blog que informa sobre temes relacionats amb l'Economia Blava i el transport intermodal.

Explora el mon de l’Escola: 

Forma't al Port

El Forma’t al Port és un projecte que neix de la mà d’una col·laboració público-privada entre diferents entitats amb l’objectiu d’acostar el Port de Barcelona i la seva comunitat portuària als estudiants dels cicles formatius de grau superior (CFGS) en Transport i Logística i de Comerç Internacional, i els graus universitaris en Logística i Negocis Marítims, Nàutica i Transport Marítim, Tecnologies Marines i Enginyeria en Sistemes i Tecnologia Naval de l’àrea d’influència d’aquest port.

És en aquest marc que el Forma’t al Port ha de permetre facilitar als estudiants d’avui en dia, els futurs professionals, el coneixement de les professions del sector logístic i especialment l’activitat marítima i el transport intermodal. Els resultats obtinguts a partir del projecte es traduiran en una millor preparación tècnica dels estudiants, que repercutirà en una millora de l’índex d’empleabilitat dels participants.

La formació oferta en aquest programa té una clara orientació a la millora de les cadenes logístiques, així com a la sostenibilitat d’aquestes, a través de la difusió de la política de la Unió Europea respecte al transport de mercaderies i el medi ambient.

En aquest programa, se celebra la formació 'Forma’t al Port - Talent': una formació d'equips d'alt rendiment completament en anglès. Els estudiants que participen en aquesta formació són triats mitjançant un procés de selecció i se'ls elabora un perfil professional basat en patrons comportamentals, que es posa a disposició de les empreses interessades en captar talent. 

Les empreses que vulguin nodrir els seus equips amb estudiants preparats, poden sumar-se a aquest programa per beneficiar-se de la captació de talent.

Informació sobre l'Escola Europea - Intermodal Transport

A més de la formació, l'Escola participa en diversos projectes nacionals i internacionals i manté un blog que informa sobre temes relacionats amb l'economia blava i el transport intermodal.