L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya reconeix la implicació del Port de Barcelona en la formació del sistema de seguretat pública

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha rebut la distinció de mans del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2022-2023 de l'Institut.

07 octubre 2022
Imatge
El president del Port de Barcelona, Damià Calvet; el director de Seguretat Corporativa, Bernat Baró; i l’intendent en cap de la Policia Portuària, Jaume Molina, acompanyats per altres responsables del cos.
Caption
El president del Port de Barcelona, Damià Calvet; el director de Seguretat Corporativa, Bernat Baró; i l’intendent en cap de la Policia Portuària, Jaume Molina, acompanyats per altres responsables del cos.

El Port de Barcelona ha rebut avui una distinció per part de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) en reconeixement a la seva contribució singular en les funcions de formació en l’àmbit de la seguretat. El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha recollit aquesta distinció de mans del conseller d’Interior i president de l’ISPC, Joan Ignasi Elena, durant l’acte inaugural de curs acadèmic 2022-2023 de l’Institut. Damià Calvet ha estat acompanyat pel director general del Port de Barcelona, José Aberto Carbonell; pel director de Seguretat Corporativa, Bernat Baró, i per l’intendent en cap de la Policia Portuària, Jaume Molina.

Amb aquesta distinció, l’ISPC reconeix públicament al Port de Barcelona la seva implicació en la formació dels aspirants a agents dels cossos de seguretat de Catalunya i en l’activitat desenvolupada per l’Institut, considerant que “més enllà de la seva implicació en la formació dels seus professionals, el Port de Barcelona sempre s’ha distingit pel seu tarannà facilitador en activitats formatives impartides a l’Institut. Aquesta col·laboració ha permès l’organització d’esdeveniments rellevants de l’Institut, com ara la celebració de l’escola d’estiu. També ha contribuït a difondre el coneixement sobre la Policia Portuària i a ampliar les relacions entre els diferents operadors de seguretat de Catalunya”.

La implicació del Port de Barcelona en la formació i docència en l’àmbit de la seguretat “ha permès a la Policia Portuària adquirir uns nivells de formació i de professionalització reconeguts i estandarditzats per l’ISPC i, alhora, donar a conèixer la realitat i idiosincràsia d’una policia especial que forma part del sistema de seguretat pública a tot l’entorn portuari”, ha recordat el president del Port de Barcelona.

En l’actualitat, els aspirants a formar part de la Policia Portuària han de superar de manera satisfactòria la formació bàsica que s’imparteix a l’ISPC, mentre que els cursos de promoció per ocupar les places de comandament són els mateixos que segueixen la resta de cossos policials de Catalunya.

D’altra banda, els inspectors i intendent de la Policia Portuària participen com a docents en els cursos que imparteix l’ISPC, cosa que permet donar a conèixer les especificitats d’aquest cos, fet que repercuteix en una millora de la coordinació entre els diferents cossos policials amb els que es relacionen.

El servei de la Policia Portuària és clau per al normal exercici de les activitats que es desenvolupen al Port de Barcelona. Actualment, aquest cos està format per 126 efectius.