Les navilieres que formen part de CLIA han acordat no aprovisionar aigua mentre duri la fase d'emergència per sequera

La indústria de creuers respon així a la situació d'emergència per sequera a Barcelona.

El 98 % dels passatgers de creuer que rep el Port de Barcelona arriben a bord de companyies que formen part de CLIA.

01 febrer 2024
Imatge
20240201_aigua_creuers_ca.jpg

A causa de la intensa sequera que travessa Catalunya i Barcelona, i davant de la pròxima declaració de la fase d'emergència per sequera, la indústria de creuers acorda amb el Port de Barcelona no aprovisionar aigua mentre duri la fase d'emergència per sequera. La declaració de fase d'emergència per sequera implicarà que diversos sectors vegin limitat el consum d'aigua. 

Com a part del seu compromís amb la sostenibilitat i durant anys, la indústria de creuers ha realitzat importants inversions en una àmplia varietat de tecnologies dirigides a reduir dràsticament l'aprovisionament d'aigua dolça. Aquestes inclouen mesures per reduir el consum d'aigua, la seva reutilització i la seva producció a bord a través d'evaporadors i plantes d'osmosi inversa. Així, nombrosos vaixells de creuer en poden arribar a produir més del 90 % de l'aigua dolça que necessiten. 

Des de fa anys, el Port de Barcelona, la comunitat portuària i la indústria de creuers han desenvolupat iniciatives encaminades a estalviar aigua. Com a resultat, la indústria de creuers ha reduït dràsticament – i molt més que d’altres - el seu aprovisionament d'aigua en el Port de Barcelona en els últims anys. Així, i el 2022, els vaixells de creuer es van aprovisionar d'aigua en menys del 30 % de les escales, una caiguda respecte a 2017 on la xifra se situava en el 50 %. Els vaixells de creuer representen el 0,09 % del consum d'aigua de la ciutat de Barcelona. 

No obstant això, el Port de Barcelona, en coordinació amb l'Associació Internacional de Línies de Creuer (CLIA), acorda que, mentre duri la fase d'emergència per sequera de la Generalitat de Catalunya, les navilieres que operen allà només realitzaran aprovisionament d'aigua en cas d'emergència. Aquest acord es revocarà una vegada que la situació torni a la normalitat. 

La indústria pren aquest important pas en solidaritat amb la ciutat de Barcelona en un moment complicat per a Catalunya.