El Port de Barcelona signa la IV Declaració de Shenzhen que demana més cooperació entre ports i zones franques
Joan Dedeu ha presentat Barcelona a les companyies xineses com la plataforma ideal per accedir al mercat del sud d’Europa i del Mediterrani.

El Port de Barcelona va signar ahir la IV Declaració de Shenzhen, que defensa una cooperació més gran entre els ports i les zones franques duaneres per tal que conjuntament ajudin a desenvolupar les economies locals. La declaració, signada per 15 dels principals ports de tot el món, demana potenciar la innovació i l’obertura de les diferents institucions -ports i zones franques- per tal que facilitin el desenvolupament industrial i la internacionalització comercial de les seves zones d’influència. Així mateix, aposta per estendre les bones pràctiques a tota la cadena portuària per potenciar les oportunitats de negoci.
La IV Declaració de Shenzhen va signar-se durant el 8è “Shenzhen World Port Chain Strategy Forum” celebrat en el marc de la 14èna edició de la China International Logistics and Supply Chain Fair (CILF), que s’està celebrant en aquesta ciutat xinesa entre el 10 i 12 d’octubre. El representant del Port de Barcelona a la Xina, Joan Dedeu, va oferir en aquest fòrum la conferència “Barcelona, una plataforma ideal per a les companyies xineses per accedir al mercat del sud d’Europa i del Mediterrani”.
Una oferta intermodal competitiva
En la conferència, Dedeu, que va ser l’encarregat de signar la declaració, va posar l’èmfasi en les potencialitats de Barcelona com a hub regional per la seva concentració industrial i de consum; la seva completa oferta logística altament especialitzada; la integració en una mateixa àrea de tots els modes de transport: port, aeroport, ferrocarril, etc.; i la seva alta connectivitat terrestre i marítima amb els principals centres europeus i mediterranis. En aquest punt, va exposar la xarxa de serveis i terminals interiors que s’estenen per la Península Ibèrica i Europa, i la completa oferta de línies marítimes que connecten Barcelona amb els ports mediterranis.
El representant del Port a la Xina va donar una especial importància a l’oferta de serveis ferroviaris que permeten connectar de forma fiable, sostenible i competitiva les terminals portuàries amb els grans centres de producció, de consum i logístics espanyols i europeus, com són Saragossa, Pamplona, Bilbao, Madrid, Lió, Anvers o Bettembourg, per exemple. Aquesta oferta es complementa amb els serveis de short sea shipping que uneixen, alguns d’ells diàriament, Barcelona amb els principals ports italians i del nord d’Àfrica.
Interès pels transitaris barcelonins
El Port de Barcelona ha estat present en la CILF amb un estand propi on ha promocionat els seus serveis entre els importadors i exportadors i operadors logístics xinesos. La delegació catalana, formada per Joan Dedeu i la responsable de Foreland, Gemma Garcia, ha atès enguany a nombrosos visitants, entre els quals ha destacat el col·lectiu de transitaris xinesos que acudien a l’estand del Port per demanar informació sobre els seus col·legues barcelonins.