El Port de Barcelona prepara un Pla de Contingència per poder atendre l’augment de tràfic provinent d’Àsia

Un cop s’ha recuperat la navegació pel Canal de Suez, el Port està en permanent contacte amb armadors, terminals i tots els actors de la Comunitat Portuària per incrementar la seva productivitat i capacitat logística.

30 març 2021
Imatge
Imatge aèria de la terminal de contenidors del moll Sud.
Caption
Imatge aèria de la terminal de contenidors del moll Sud.

El Port de Barcelona està treballant en el Pla de Contingència per donar resposta a l’increment de tràfic que es produirà quan arribin els vaixells que han quedat bloquejats al Canal de Suez.

Actualment, el Port de Barcelona té 7 serveis marítims setmanals amb diferents destins asiàtics que passen pel Canal de Suez. Un cop s’ha desencallat l’Ever Given i s’ha començat a recuperar el trànsit per aquesta via, els vaixells que cobreixen aquests serveis han començat a navegar cap a la Mediterrània i podran fer escala a Barcelona.

L’arribada d’aquests vaixells en pocs dies provocarà, previsiblement, un augment de les operacions de càrrega i descàrrega en les terminals portuàries, especialment les de contenidors. Per això ja s’ha començat a dissenyar aquest Pla de Contingència amb l’objectiu de garantir que els fluxos d’importació i exportació siguin el més àgils possibles. Aquesta agilitat s’aconseguirà amb un increment de la productivitat a les terminals portuàries i de la capacitat de transportar i distribuir les mercaderies.

El Pla implica als diferents actors de la Comunitat Portuària de Barcelona: armadors, terminals, estibadors, pràctics, remolcadors, amarradors, etc.; i de la cadena logística: operadors logístics, transport terrestre, transport ferroviari, etc.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha manifestat que “és en aquests episodis puntuals quan es demostra la capacitat de resposta i la fiabilitat del Port de Barcelona. La professionalitat de les persones que treballen al nostre port i la tasca de modernització i digitalització que ha estat realitzant la Comunitat Portuària de Barcelona durant els darrers anys, sumat a unes infraestructures potents i unes connexions terrestres i ferroviàries cada cop més eficients, ens permeten encarar aquests reptes amb la seguretat que oferirem el millor servei als nostres clients i usuaris”.