NotíciesEl Port de Barcelona redueix un 20% la seva petjada de carboni

El Port de Barcelona ha reduït un 20% les emissions de CO2 i és el primer port del món en aconseguir l'estrella de la iniciativa Lean & Green, impulsada per l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), per assolir aquesta fita en un període màxim de 5 anys a través d'un conjunt d'accions concretes. La consultora Ernst & Youngha estat la responsable de certificar que el Port de Barcelona ha assolit l'objectiu de reducció de les emissions de CO2 en el període establert.

El Port de Barcelona aposta per la tecnologia blockchain per a fer les eleccions sindicals

L'experiència ha estat un èxit gràcies a una eina tecnològica que permet al votant fer ús del seu dret des de qualsevol dispositiu connectat a internet, respectant l'anonimat, la immutabilitat del vot i oferint el màxim nivell de seguretat, transparència i traçabilitat. Segons l'escrutini, han votat 415 persones, el 75,73% del cens electoral. El nou Comitè d'Empresa estarà format per 10 representants de CCOO, 5 de Coordinadora (CAP) i 2 d'UGT.

Els tràfics del Port de Barcelona mantenen la recuperació iniciada el mes de juliol

Les exportacions segueixen liderant la recuperació dels tràfics, reflectint l'esforç que estan realitzant les indústries del seu hinterland. Tot i que entre gener i setembre d'enguany el tràfic total de contenidors ha estat de 2,06 milions de TEU (-19%), el percentatge es només del -8,8% en el cas dels contenidors plens d'importació i exportació, autèntic barem de l'evolució de l'economia del país i que també segueix millorant mes a mes.