NotíciesEl Port de Barcelona reprèn l'operativa marítima i recupera paulatinament l'operativa terrestre

El Port de Barcelona reprèn l'operativa marítima, tot i que amb certes restriccions i fins aquest vespre no es recuperarà la normalitat. Pel que fa a l'operativa terrestre, es preveu que APMT Barcelona i BEST reprenguin operacions a partir de les 14h. Es reitera la necessitat de consultar la disponibilitat del bloc a on es troba el contenidor a recollir abans de disposar el transport cap a la terminal. Quant a les zones publiques, es va recuperant la normalitat i només resta tancada la públic la zona del Trencaones.

El Port de Barcelona lamenta la manipulació que fa l'Ajuntament de Barcelona de les dades d'emissions de CO2 de l'activitat portuària

Les emissions directes i indirectes de CO2 de l'activitat portuària són unes 315.000 tones/any, segons càlculs del Port realitzats amb les metodologies acceptades pels experts internacionals. Aquesta xifra queda molt lluny dels més de 5,3 milions de tones d'emissions que l'Ajuntament va imputar al Port en roda de premsa de Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Fira de Nadal del Port Vell tanca la seva primera edició amb més de 2,5 milions de visitants

La primera fira de Nadal de la ciutat al costat del mar ha complementat l'oferta nadalenca de Barcelona amb un espai que, a més d'oferir les tradicionals parades nadalenques, s'ha diferenciat amb un espectacle que ha combinat la llum, la música i el color, tant a terra com a l'aigua. L'arbre lluminós més gran de Catalunya i una gran nòria al costat del mar han estat els grans protagonistes del mercat, a més d'un pessebre flotant, un carrusel clàssic i la il·luminació de l'edifici de la seu del Port de Barcelona.