NotíciesEl Port de Barcelona fa el 60% de les operacions de subministrament de GNL ship-to-ship de l'Estat

El Port de Barcelona va ser l'escenari, durant l'any 2019, d'un total de 18 operacions de subministrament de gas natural liquat (GNL) del tipus ship-to-ship a vaixells. Aquesta xifra representa el 60% de les operacions d'aquest tipus que es van realitzar a tots els ports d'interès general de l'Estat espanyol, que van sumar un total de 30. El GNL subministrat al Port de Barcelona mitjançant aquest mètode, en el qual un vaixell facilita directament el combustible a un altre, va ser d'uns 37.200 m3 de GNL durant l'últim any.

El Port de Barcelona lamenta la manipulació que fa l'Ajuntament de Barcelona de les dades d'emissions de CO2 de l'activitat portuària

Les emissions directes i indirectes de CO2 de l'activitat portuària són unes 315.000 tones/any, segons càlculs del Port realitzats amb les metodologies acceptades pels experts internacionals. Aquesta xifra queda molt lluny dels més de 5,3 milions de tones d'emissions que l'Ajuntament va imputar al Port en roda de premsa de Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Fira de Nadal del Port Vell tanca la seva primera edició amb més de 2,5 milions de visitants

La primera fira de Nadal de la ciutat al costat del mar ha complementat l'oferta nadalenca de Barcelona amb un espai que, a més d'oferir les tradicionals parades nadalenques, s'ha diferenciat amb un espectacle que ha combinat la llum, la música i el color, tant a terra com a l'aigua. L'arbre lluminós més gran de Catalunya i una gran nòria al costat del mar han estat els grans protagonistes del mercat, a més d'un pessebre flotant, un carrusel clàssic i la il·luminació de l'edifici de la seu del Port de Barcelona.