NotíciesEl Port de Barcelona tanca 2020 amb un resultat econòmic de 17 milions d'euros tot i la pandèmia
Malgrat aquest resultat positiu, la factura que la pandèmia ha passat al Port de Barcelona l'any 2020 ha estat de prop de 34 milions d'euros. Així ho ha avançat la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, en la presentació del balanç de l'últim exercici, un any atípic, en què "no hem buscat fer els millors resultats econòmics de la història sinó que hem buscat la resiliència". Conesa ha recordat que "el suport a les empreses de la Comunitat Portuària i a la resta del teixit empresarial ha estat una de les nostres prioritats".
Grimaldi Terminal Barcelona ampliarà la seva superfície i invertirà 4 milions d'euros per a millorar la seva operativa
El Consell d'Administració del Port de Barcelona ha aprovat ampliar la concessió atorgada a Grimaldi Terminal Barcelona amb nous espais situats al moll Contradic. També ha atorgat a la naviliera Baleària una concessió per a la instal·lació d'una estació marítima temporal per al passatge que embarca amb el seu vehicle particular al moll Adossat. El Consell ha aprovat igualment la Política de Compliance, o programa de compliment legal, de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB).
El Port de Barcelona millorarà la gestió de residus gràcies al projecte CLEVER-volume

El projecte CLEVER-volume, una solució de l'startup 3D Modelling Studio, permetrà al Port de Barcelona optimitzar la gestió de residus sòlids (Annex V del Conveni MARPOL) mitjançant un sistema de sensors que calcula el seu volum amb una alta precisió de forma remota i en temps real, sense necessitat de disposar de la presència de supervisors. Segons estimacions dels responsables de la prova pilot, els costos econòmics de la gestió dels residus sòlids es podrien reduir en uns 136.000 euros anuals.