NotíciesPrimera connexió elèctrica a vaixell a partir d'un motor de gas natural al Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha presentat la primera connexió elèctrica a vaixell des de moll a partir d'un motor de gas natural. El motor, que substitueix el funcionament dels motors auxiliars de la nau durant la seva estada a port, és un dels projectes més destacats del Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire del Port de Barcelona, que té com objectiu de reduir de manera efectiva les emissions generades per l'activitat portuària.

Acords del Consell d'Administració del mes de desembre

Decal renova per 20 anys la seva concessió al Port de Barcelona, on invertirà 25 MEUR en obres d'ampliació; Ergransa ampliarà les seves instal·lacions del moll Contradic amb una inversió de 5,1 MEUR; el Port de Barcelona comença la licitació d'un dragatge general amb un pressupost de 5,5 MEUR; i els ports de Barcelona i Civitavecchia obtenen una subvenció europea de 4,3 MEUR per reforçar les autopistes del mar.

Creixement rècord mensual del Port de Barcelona al novembre

Novembre ha estat el millor mes al Port de Barcelona en el tràfic de contenidors, una activitat estratègica per a la instal·lació i l'economia de l'entorn. Durant aquest mes, la càrrega contenitzada que encamina el port ha crescut un 57,5%, assolint el rècord anual de 2017, un any on tots els mesos (tret de l'abril) els contenidors han registrat creixements de dos dígits.