NotíciesLa Facultat de Nàutica de Barcelona inaugura unes noves instal·lacions a la Nova Bocana del Port de Barcelona

Les noves instal·lacions de docència i de recerca, ubicades a la Nova Bocana del Port de Barcelona, inclouen un moll amb tres punts d'amarratge, una esplanada amb capacitat de fins a set embarcacions, un pescant per hissar i arriar les embarcacions, i una zona d'aparcament. L'FNB preveu habilitar una zona com a taller drassana per als treballs de veleria i cordam, i per a la construcció de vaixells i maquetes fruit de projectes del personal docent i investigador i de projectes de fi de grau i màster de l'estudiantat.

El Port de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals sumen sinergies per consolidar aquesta infraestructura com a ‘smartport' de referència

La presidenta del Port, Mercè Conesa, i el conseller de Polítiques Digitals, el conseller Jordi Puigneró, han presentat l'Smart Catalonia Challenge 2019, que vol trobar solucions innovadores basades en tecnologies digitals avançades per millorar l'operativa del Port de Barcelona. Per primer cop, el concurs surt de l'àmbit dels municipis i les smart cities en què s'havia focalitzat fins ara i se centra en una infraestructura cabdal per al desenvolupament econòmic del país com el Port de Barcelona.

El Port de Barcelona es presenta com la porta a Europa i hub de distribució mediterrani a la fira Intermodal South America

El Port de Barcelona participarà en la Intermodal South America 2019, la fira logística més important de la regió, que se celebrarà a Sao Paulo del 19 al 21 de març. La delegació del Port estarà formada pel commercial manager, Lluís París; el sales manager, Carles Mayol; i el delegat del Port de Barcelona a l'Amèrica del Sud, Hugo Lejtman, i té previst desenvolupar una agenda institucional amb representants d'administracions portuàries, associacions empresarials i professionals del transport internacional.