NotíciesEl Port de Barcelona obre un servei de consultoria de sostenibilitat dirigida als clients finals

El Port de Barcelona ha posat en marxa un Servei de Consultoria per a la Sostenibilitat gratuït per als seus clients finals amb l'objectiu que puguin conèixer les emissions de les seves cadenes logístiques i facilitar la presa de decisions que contribueixin a reduir l'impacte ambiental. Aquesta iniciativa, pionera en l'àmbit del transport marítim, s'emmarca en l'aposta per la sostenibilitat ambiental que està impulsant aquesta infraestructura amb l'objectiu de reduir l'impacte de l'activitat portuària i del transport en l'entorn.

El Port de Barcelona tindrà desplegada el 2023 una nova xarxa de telecomunicacions de gran capacitat

Es tracta d'una xarxa 5G de gran capacitat i fiabilitat preparada per a l'Internet of Things (IoT) i per al creixent grau d'automatització de les eines de gestió, no únicament del Port de Barcelona sino de tot el sector logístic. La nova xarxa de telecomunicacions, en què s'inverteixen 10 milions d'euros, oferirà una cobertura total al territori i permetrà la mobilitat i la ubiqüitat de serveis, ja que inclourà la banda ampla mòbil a diversos àmbits del recinte portuari, com ara vials, edificis i zones obertes.

S'inicien les proves dels serveis ferroviaris entre la mina de Súria i la terminal de potassa d'ICL al Port de Barcelona

Es tracta dels primers trens, operats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que arriben a la nova terminal, on ja s'han començat a realitzar també proves de càrrega de vaixells. Un cop finalitzin les proves, ICL preveu que la nova terminal dedicada a la potassa i als productes salins estigui plenament operativa durant el mes de juny. La infraestructura, que ha comportat una inversió de 77 milions d'euros, inclou un moll de 460 metres de longitud, dos magatzems de 22.000 m2 i una terminal ferroviària.