NotíciesEl Port de Barcelona redueix les tarifes d'estada a les terminals per mitigar l'impacte econòmic produït pel COVID-19

El Port de Barcelona ha aprovat l'establiment d'una nova tarifa d'emmagatzematge de contenidors d'importació per reduir els costos que tenen els importadors a causa de l'estat d'alarma. Així, del 31 de març al 13 d'abril, els contenidors d'importació que es trobin en les terminals de contenidors pagaran 2 euros per TEU i dia per la seva estada en aquestes terminals, respectant l'exempció de pagament durant els primers 5 dies a les terminals BEST i APMT Barcelona.

Mor Joaquim Tosas, gran impulsor de l'ampliació del Port de Barcelona

Joaquim Tosas i Mir, president del Port de Barcelona entre els anys 1996 i 2004, va morir ahir per causa del COVID-19. Tosas serà recordat com el principal artífex de l'ampliació del Port i per haver endegat la seva modernització, impulsant els grans aspectes estratègics que defineixen avui aquesta infraestructura com és el concepte de Comunitat Portuària, la implantació del Pla de Qualitat, la innovació i les solucions telemàtiques i la relació port-ciutat, entre d'altres.

El Port de Barcelona publica on line el llibre commemoratiu del seu 150 aniversari

El Port de Barcelona s'ha sumat a les nombroses iniciatives culturals i d'oci on line que estan posant en marxa institucions publiques i privades destinades a fer més suportable la situació de confinament de la població per causa del COVID-19. El Port ha publicat en format digital el llibre "El Port de Barcelona. De la creació de la Junta d'Obres a l'actualitat (1869-2019)", escrit per Joan Alemany amb motiu de la celebració dels 150 anys de la constitució de la primera administració portuària moderna a Barcelona.