La Marca de Qualitat del Port de Barcelona

Per què certificar-se?

Millora contínua. Millorar la fiabilitat dels processos portuaris oferint respostes eficaces a les necessitats dels clients.

Optimització del rendiment. Maximitzar el rendiment minimitzant els costos de la cadena de subministrament.

Visibilitat i reconeixement. Transmetre al mercat un compromís per a l'eficiència millorant la imatge de marca de l'empresa.
 

Destacats

La Jornada d'Empreses Efficiency Network 2019 posa l'èmfasi en fomentar la col·laboració en la cadena logística

La Marca de Qualitat del Port de Barcelona ha celebrat avui, amb gran èxit de participació, la Jornada Tècnica Efficiency Network 2019. Adreçada als professionals tècnics i responsables de les organitzacions certificades així com de les administracions que col·laboren amb la Marca, la jornada ha aplegat 140 participants de 55 organitzacions diferents que en conjunt representen el 60% de les empreses certificades.

La Jornada Tècnica Efficiency Network 2019, que s'ha celebrat enguany al Port de Barcelona, s'ha desenvolupat sobre tres grans eixos: els valors de la Marca, la nova filosofia de les auditories i el nou Brand Center, l'eina de comunicació entre les organitzacions certificades.

Els valors Efficiency Network, -Excel·lència, Integritat, Compromís, Col·laboració, Transparència i Eficàcia- que ja van ser treballats durant la Jornada d'Empreses 2018, celebrada al recinte EADA de Collbató, s'estan convertint alhora en un valor per a les empreses certificades. En aquest sentit, els participants han treballat avui sobre com unificar els criteris ètics d'actuació, que han de ser comuns a totes les organitzacions certificades, i com donar visibilitat i rellevància a aquests valors.

Vídeo de la jornada

Directius japonesos visiten el Port i s'interessen per Efficiency Network

Una delegació del curs de formació de directius de ports japonesos organitzat per la Fundació de l'Organització Internacional de Ports (IAPH) va visitar el Port de Barcelona com a part de la seva formació els passats 26 i 27 de setembre.

La delegació estava formada per directius dels ports de Tòquio, Yokohama-Kawasaki; Osaka i Kobe, que, a més de visitar les instal·lacions del Port de Barcelona, es van interessar per Portic, El Pla Estratègic del Port de Barcelona, l'estratègia mediambiental i la Marca de Qualitat Efficiency Network.

Per part de Efficiency Network, Marta Pisa i Hermínia Santisteban, Responsables Tècnica i de Gestió de la Marca respectivament, van presentar els avantatges de posseir el certificat de la Marca dins de la Comunitat Portuària de Barcelona; així com quins eren els requisits, les característiques diferenciadores per a aquestes empreses i quin és el gap diferencial de la Marca Efficiency Network d'entre altres marques de qualitat i, sobretot, l'avantatge competitiu que significa treballar amb qualsevol de les empreses que disposi de la certificació.

Cal destacar el gran interès dels directius japonesos pel procés de certificació i per l'avantatge competitiu que reporta a les empreses.

Major visibilitat de l'eficiència en les auditories de transport Efficiency Network

Actualització del format i del procediment d'anàlisi de dades en les auditories de transportistes Efficiency Network.

Fins al moment en les auditories de transport Efficiency Network s'analitzaven dos indicadors corresponents als compromisos adquirits per les empreses de transport certificades.

D'una banda s'avaluava la fiabilitat en el lliurament (comprovació de l'hora d'arribada a casa del client, a través de l'albarà segellat, coincidint amb l'hora sol·licitada pel client), i la Seguretat a través del número de precinte. Acreditant així aquests dos compromisos.

A partir d'ara s'analitzaran aquests dos compromisos a través dels mateixos indicadors, però a més s'afegirà la informació i la transparència de l'anàlisi de les dades, ja que es valora per separat l'hora d'arribada i que l'albarà estigui segellat. Aquesta dada, que ja es tenia en compte no s'analitzava amb un indicador propi. Amb el nou format d'auditories sí.

L'anàlisi d'aquest indicador no significarà un augment de la mostra sol·licitada sinó una millor visió, més àmplia i desglossada de l'eficiència de les empreses de transport Efficiency Network. També es necessitarà un compliment del 90% per a superar-lo.