El port de Barcelona i la seva contribució al turisme de la ciutat

L'activitat turística de la ciutat de Barcelona no ha parat de créixer en els darrers anys, la qual cosa ha convertit aquest sector en un dels pilars de l'economia de la ciutat. Barcelona rep més de 7 milions de turistes anualment, una xifra que genera 14 milions de pernoctacions. L’impacte econòmic que comporta l’activitat turística a la ciutat es valora en 22 milions d’euros al dia i genera 100.000 llocs de treball.

L’aportació del Port de Barcelona al sector turístic de la ciutat se centra en el desenvolupament del trànsit de creuers.

L’esforç inversor del Port en matèria de creuers és una contribució molt important al sector turístic del país. En la darrera dècada s’han invertit més de 100 milions d’euros a construir, ampliar i modernitzar infraestructures de creuers.

Amb més de 2.500.000 creueristes i 900 escales l’any 2011, el Port de Barcelona consolida la seva posició de líder a Europa i se situa en 4a posició a nivell mundial. És un referent en la indústria creuerística.

S’estima que l’any 2011 els creueristes van deixar a la ciutat de Barcelona 300 milions d’euros. Aquesta xifra inclou la despesa en hotels, restauració, excursions, comerç i transports.

A més de la despesa dels turistes, els creuers aporten molt més a l’economia local (provisions, despesa de la tripulació, indústria auxiliar, fuel, maquinària, pintures, etc.,).

Si parlem de xifres globals, segons un estudi de l’European Cruise Council, la indústria creuerística va deixar a Espanya 1.190 milions d’euros l’any 2010 i va generar més de 25.000 llocs de treball (directes, indirectes i induïts).