Port Summit Trade Mission Corea 2021

Culmina l'aliança estratègica entre Corea i el Port de Barcelona

La 23a missió empresarial del Port de Barcelona i la segona en format en línia, arran de la situació sanitària generada pel Covid-19, ha servit per consolidar la cooperació entre Corea i Barcelona, una aliança que continuarà creixent en el futur.El Port Summit Trade Mission Korea 2021 ha esdevingut una gran trobada empresarial internacional per fomentar l'intercanvi comercial entre el país asiàtic i Europa, amb el Port de Barcelona com a principal hub logístic facilitador d'aquest comerç internacional. L'esdeveniment, que va tenir lloc del 26 al 29 d'octubre, ha registrat xifres superiors a edicions anteriors, amb més de 250 inscrits dels quals 75 han estat professionals d'empreses coreanes.

En el marc de la missió es va desplaçar a Barcelona una delegació del Port de Busan formada per directius del port asiàtic, del Ministeri d'Oceans and Fisheries i premsa del país, que van participar activament a la jornada empresarial, roda de premsa, així com també a l´acte d´inauguració de la plataforma logística estable, ubicada a la Zona d´Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona.

La jornada empresarial "Corea-Catalunya: connectant nous horitzons" va ser inaugurada per Damià Calvet, acompanyat pel president del Port de Busan, Kang Joon suk; per la directora adjunta del Ministeri d'Oceans and Fisheries de Corea, Suyeon Kim; per l'ambaixador d'Espanya a la República de Corea, Juan Ignacio Morro; pel secretari general del departament de vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; i pel comissionat de Promoció de Barcelona, Pau Solanilla.

Durant aquesta jornada, també va participar el director del Port de Busan, Jarim Koo per presentar la plataforma logística i de serveis que atendrà els exportadors coreans que vulguin distribuir els seus productes al sud d'Europa i al Mediterrani.

La segona jornada d'aquest Port Summit es va focalitzar en el sector de les duanes i a la connexió dels mercats coreà i espanyol, posant èmfasi en la logística, la distribució i l'exportació de productes peribles i d'automoció.

La innovació i la sostenibilitat ambiental també van tenir el seu espai al programa del Port Summit amb el seminari "El futur dels ports passa per la innovació", en què es va presentar el full de ruta en innovació i investigació per als propers anys dels ports de Barcelona i Busan.

El punt culminant d´aquesta edició va ser la firma de l´acord de la plataforma logística B2B Logistics a la ZAL del Port de Barcelona, que serà gestionada conjuntament pels ports de Busan i Barcelona. Sota la marca de B2B Logistics aquestes instal·lacions suposaran un hub de distribució per al Sud d'Europa i el Nord d'Àfrica tant per a Corea com per als països del Nord-est asiàtic. Aquest centre logístic Busan-Barcelona començarà a funcionar el 2022 amb una nau situada a la ZAL, que en una primera fase suposarà posar a disposició una superfície de 8.920 m2 que es podrien ampliar segons els bons resultats d'aquesta iniciativa.

 Reviu Port Summit Trade Mission Corea 2021

Dia 1


Dia 2


Dia 3