NotíciesEl Port de Barcelona treu a licitació una xarxa 5G de gran capacitat
El Port de Barcelona ha iniciat la licitació d'una xarxa de telecomunicacions 5G de gran capacitat i fiabilitat preparada per a l'Internet of Things (IoT) i per al creixent grau d'automatització de les eines de gestió i dels serveis, no únicament de l'Autoritat Portuària sinó de tot l'ecosistema portuari. El contracte per posar en marxa aquesta nova xarxa de telecomunicacions, que permetrà desenvolupar una potent oferta de serveis de suport a la logística, està valorat en més de 5 milions d'euros. La durada d'aquest contracte és de quatre anys amb la possibilitat d'una pròrroga per un any més. El termini per presentar ofertes a aquesta licitació acaba el 25 d'octubre a les 12 hores.
El Port de Barcelona estableix les bases dels equips de la 37a Copa Amèrica de Vela
El Port de Barcelona ha definit els espais del Port Vell que allotjaran els equips participants en la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, l'any 2024. Barcelona va ser seleccionada per la qualitat de les instal·lacions del Port, la diversitat d'espais destinats a la competició, l'experiència de la ciutat en acollir grans esdeveniments esportius, la seva afició als esports nàutics i la seva oferta educativa i d'oci. La Copa Amèrica de Vela portarà a Barcelona unes 2.500 persones integrants dels diferents equips esportius i de l'organització. Per primer cop en la història d'aquesta competició se celebrarà també la regata de la Copa Amèrica Femenina, així com la regata de la Copa Amèrica Juvenil.
El Port de Barcelona treu a licitació el pilot de subministrament elèctric a vaixells a la Terminal Ferry Barcelona
El projecte pilot per subministrar electricitat als ferris que operen a la Terminal Ferry Barcelona, que surt a licitació per un import de 5.005.728 euros (IVA inclòs), forma part de la Fase Zero de Nexigen, el Pla d'Electrificació de Molls que desenvolupa el Port de Barcelona, i inclou la redacció i execució del projecte, així com el servei de connexió i desconnexió dels vaixells i el manteniment de la instal·lació. Amb una inversió global de 110 milions d'euros, el Pla d'Electrificació de Molls és un dels grans projectes del port català per reduir en un 50% les emissions de CO2 de l'operativa portuària fins al 2030 i ser un port neutre en carboni abans del 2050.