NotíciesEl Port de Barcelona tanca la terminal Nord del World Trade Center i trasllada unes 340 escales anuals de creuers i ferris al moll Adossat

El Port de Barcelona ha dit adeu al darrer creuer que operarà al moll Barcelona Nord, ubicat al World Trade Center, i traslladarà al moll Adossat, una zona molt més allunyada dels barris de la ciutat, tota l'activitat de creuers que hi havia. Amb el comiat del creuer World Navigator, de la naviliera Mystic Cruises, el Port dona per finalitzades les operatives a Barcelona Nord, movent unes 340 escales anuals de creuers i ferris al moll Adossat ja que les escales dels serveis de Baleària amb les illes Balears es van traslladar a Adossat el passat mes d'abril.

El Port de Barcelona acredita les dues primeres empreses d'Aragó amb el segell Efficiency Network
Best Way Zaragoza Forwarding i JCV Shipping & Solutions s'han convertit en les primeres empreses d'Aragó en rebre el segell Efficiency Network, la marca de qualitat del Port de Barcelona. L'acreditació marca l'inici de l'expansió al principal hinterland del Port de Barcelona del seu segell de qualitat, que ja supera el centenar d'organitzacions. Des que es va crear fa més de 10 anys, les empreses aragoneses que han importat i/o exportat pel Port de Barcelona sempre han estat sota el paraigües de l'Efficiency Network, pero fins avui, cap operadora aragonesa havia superat l'auditoria per acreditar-se amb la marca de qualitat.
El Port de Barcelona aprova la licitació del servei de bus nàutic entre els molls de Drassanes i Llevant
Una de les característiques més destacables d'aquest nou servei de bus nàutic al Port de Barcelona és el fet que els vaixells utilitzats, amb una capacitat mínima de 50 passatgers, hauran de ser zero emissions, és a dir, hauran d'anar equipats amb un sistema de propulsió amb plaques solars o hidrogen i de connexió a la xarxa elèctrica. Aquests vaixells hauran de ser d'una eslora màxima de 15 metres i una mànega màxima de 6 metres. La parada del bus nàutic al moll de Llevant es farà en el que serà una nova estació marítima ubicada als antics tinglados del Port de Barcelona, que estan sent rehabilitats.