NotíciesL'Arxiu i Patrimoni Cultural del Port de Barcelona obren unes instal·lacions provisionals a la ZAL
Les instal·lacions estan equipades amb sistemes de conservació, com control de temperatura, sistemes antiincendis, seguretat, etc. Compten amb dos magatzems, un dedicat a allotjar els documents històrics del Port de Barcelona on s'hi ubicaran els 4.000 metres lineals de caixes amb documents (administratius, projectes, informes, etc.) que formen l'Arxiu del Port de Barcelona; i un magatzem dedicat a les diferents peces del Patrimoni Cultural del Port format per 800 peces molt diverses, des de les obres d'art (pintures, escultures, fotografia, etc.) fins a peces científiques i tècniques, com les bitàcoles, passant pels models nàutics.
El Port de Barcelona adjudica la construcció de la nova Llotja de Pescadors a FCC Construcción
El Consell d'Administració del Port de Barcelona ha aprovat adjudicar a l'empresa FCC Construcción la construcció de la nova Llotja de Pescadors. L'import d'adjudicació ha estat de 7.563.000 euros IVA exclòs i el termini d'execució de l'obra és de 17 mesos. La construcció del nou edifici, obert a la ciutadania, i la urbanització de l'entorn farà visible i donarà a conèixer l'activitat pesquera que es desenvolupa a Barcelona. El Consell d'Administració del passat mes de novembre va aprovar iniciar l'expedient per a la licitació de la futura Llotja de Pescadors, un projecte que inclou la construcció d'un edifici de 3.233 m2 i la urbanització de l'entorn, de 24.103 m2.
El Port de Barcelona estrena un accés directe i un mirador entre la platja de Sant Sebastià i la plaça Rosa dels Vents
Escales i Mirador combinen l'arquitectura d'avantguarda amb l'enginyeria civil i connecten els dos espais habilitant per als vianants la zona de l'escullera ubicada entre l'hotel W Barcelona i el mar. El nou espai suposa la culminació del Passeig Mare Nostrum, ampliant el espais per als ciutadans de l'entorn del Port de Barcelona, en una zona molt transitada per veïns i visitants, que a partir d'ara podran accedir de forma molt més fàcil a la plaça Rosa dels Vents. L'obra, a càrrec de Nova Bocana Barcelona i projectada per l'arquitecte Carmelo Zapulla, ha tingut un cost d'1,5 milions d'euros.