NotíciesEl tràfic total del Port de Barcelona creix un 9% fins al mes d'abril

El Port de Barcelona ha tingut fins l'abril un tràfic total de 23.908.193 tones, que representa un creixement del 9,1% respecte al 2021. Les importacions augmenten un 14,1%, les exportacions baixen un -2,2%, i els trànsits creixen un 12,6%. Durant els quatre primers mesos del 2022, el tràfic de contenidors ha estat d'1.177.338 TEU, xifra un 3,8% inferior a la obtinguda durant el mateix període de l'exercici passat degut a la baixada dels contenidors plens d'exportació (-8,6%). Cal remarcar que els d'importació presenten xifres molt positives (10%).

El Port de Barcelona presenta els seus serveis especialitzats en grans càrregues a Breakbulk Europe
Breakbulk Europe ha aplegat a carregadors, navilieres, transitaris, gestors portuaris, operadors logístics i empreses de transport altament especialitzats en aquests tipus de mercaderies, que per les seves característiques requereixen de maquinària i grues especials i dels més alts estàndards de seguretat i qualitat. La fira, que ha recuperat el format presencial després de dos anys d'aturada per la pandèmia, ha comptat amb més de 550 expositors de 120 països.
Damià Calvet: "Amb el Pla d'Innovació del Port de Barcelona, la innovació de la ciutat mirarà al mar"
El Port de Barcelona posa en marxa el seu Pla d'Innovació amb l'objectiu de fer avançar, liderant la Comunitat Portuària, de forma coordinada i sota un mateix paraigües els diferents projectes que estan transformant la manera com el Port està oferint els seus serveis, alhora que l'estan situant al capdavant del creixement econòmic i social. El Pla d'Innovació ha estat presentat pel president del Port de Barcelona, Damià Calvet; i la directora d'Innovació i Estratègia de Negoci, Emma Cobos.