NotíciesEl PIF del Port de Barcelona cobreix el 50% del seu consum energètic amb una central fotovoltaica

L'Àrea PIF del Port de Barcelona ha estrenat una central fotovoltaica que permet cobrir aproximadament el 50% del consum energètic de l'edifici. La posada en marxa d'aquesta instal·lació forma part del projecte de millora de l'eficiència energètica de l'Àrea PIF, que també ha inclòs la instal·lació d'un sistema de monitorització i control energètic i el canvi dels equips d'il·luminació a tecnologia LED. La central fotovoltaica disposa de 700 plaques instal·lades a la coberta de l'edifici i a les pèrgoles de l'aparcament i pot arribar a generar fins a 300.000 kWh anuals.

Els principals tràfics mantenen el seu creixement al Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha registrat fins a l'octubre un creixement del 8,1% en tràfic total de mercaderies i del 2,4% en tràfic de contenidors. Altres tràfics, com el d'automòbils (7,2%) i el de ferris (67,4%), també han mostrat resultats positius durant aquest període. El tràfic total ha estat de 59,5 milions de tones i el tràfic de contenidors ha superat els 3 milions de TEU. El tràfic de contenidors manté les xifres positives gràcies al bon comportament de les importacions i els trànsits: els contenidors plens d'importació han crescut un 10,9% i els contenidors plens en trànsit un 9,7%.

Els directors dels ports de l'Estat mantenen una reunió de treball al Port de Barcelona
Els directors de les autoritats portuàries han compartit experiències i debatut les diferents estratègies d'explotació així com la gestió de les seves infraestructures. El debat s'ha centrat en les novetats més immediates del nou Marc Estratègic així com en temes laborals i de contractació però especialment en el desenvolupament de noves infraestructures destinades a la descarbonització de l'activitat portuària, incloent l'electrificació dels molls amb sistemes de On-Shore Power Supply (OPS) i la creació de comunitats energètiques en l'àmbit portuari.