Si estàs interessats a conèixer el Port de Barcelona des de dins i rebre formació sobre la seva activitat i desenvolupament, us proposem tres formes de fer-ho.

Institut de Logística de Barcelona (ILB)

L'ILB és un centre públic de Formació Professional especialitzat en la logística i internacionalització de l'empresa, per donar servei a la Indústria 4.0 que inicia la seva activitat en el curs 2022-2023 al Port de Barcelona. La missió del centre és formar professional i socialment al seu alumnat, mitjançant un ensenyament inclusiu, vetllant pel seu benestar i tenint en compte l'entorn educatiu, per fomentar la seva capacitat d'aprendre i, d'aquesta manera, afavorir la seva posterior inserció laboral. L'Institut de Logística de Barcelona vol ser un centre especialitzat i de referència en noves metodologies actives i en llengües estrangeres, i per tant, estem compromesos a què la formació sigui de qualitat per millorar l'ocupació del nostre alumnat.

Escola Europea - Intermodal Transport

L'Escola Europea - Intermodal Transport és el centre europeu de referència per a la formació en logística i transport intermodal. L'Escola ofereix visites tècniques al Port de Barcelona i el seu entorn per a estudiants i professionals del sector dels negocis, transport, logística i comerç internacional. Aquest curs permet conèixer de primera mà les operacions, els tràfics, les infraestructures i els operadors instal·lats al Port, a través d'un recorregut en vaixell amb explicacions i d'altres tipus de visites. A més, oferim la possibilitat de complementar aquestes visites amb conferències – debat que tracten conceptes de primeríssima importància en el món actual del transport, la logística i el comerç internacional.

https://www.escolaeuropea.eu/courses/visit-to-the-port-of-barcelona-operations-and-infrastructures/

Museu Marítim de Barcelona (MMB)
Aquest emblemàtic museu, situat a l'edifici de les Drassanes Reials, proposa moltes noves activitats per conèixer millor l'entorn. El MMB coordina els seus serveis educatius des del Centre de Recursos Educatius del Mar (CREM). Amb un programa de divertides activitats pedagògiques molt complet, el Museu Marítim de Barcelona facilita l'accés al patrimoni marítim, tant dels estudiants com del professorat i del conjunt dels ciutadans, en general. Ofereix multitud de recursos educatius dividits en educació infantil, primària, secundària i batxillerat, a més de formació i assessorament específic per al personal docent.