Accessos terrestres i comunicacions interiors
Carretera
Una via de circumval·lació de 13 km de llarg connecta els diferents molls i zones d'emmagatzematge al llarg del contorn del port de Barcelona. Aquesta carretera disposa de dos carrils en cada sentit, en la major part del recorregut. |
Ferrocarril
Pels que fa a les comunicacions interiors per ferrocarril des del moll del Ponent cap al sud, tots els molls disposen d'acccés ferroviari, bé amb l'ample de Renfe (1,668 m), bé amb l'ample dels ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (1 m), o bé de tipus mixt. La xarxa ferroviària del Port es de 29 km, dels quals 9,05 km són d'ample ibèric; 4,54 km, d'ample métric; 5 km d'ample mixt (ibèric, mètric); 8 km d'ample mixt (ibèric- ample europeu) i 2,25 km d'ample mixt (ibèric -europeu, mètric). La resta són vies origen - destinació. Renfe serveix una demanda diversa de tràfic: contenidors, càrrega general no contenitzada, sòlids a granel, i líquids a granel. Els Ferrocarrils de la Generalitat serveixen des del moll de Contradic el flux de potasses que s'embarca a Barcelona. El moll Sud disposa d'una terminal ferroviària pròpia. El moll Príncep d'Espanya disposa d'una terminal ferroviària pública polivalent, principalment dedicada a cotxes, siderúrgics i contenidors.
|
Accessos terrestres
El Port de Barcelona està situat tocant a un nus d'infraestructures per al transport terrestre. Es tracta d'una xarxa ferroviària i d'autopistes que acosten el port al seu hinterland. Entenent que la ronda, una via ràpida traçada al llarg del perímetre de la ciutat de Barcelona, passa a tocar del Port, l'accés a la xarxa de carreteres és immediat. Les principals vies són:
|
Accessos Ferrocarril
Les vies dels ferrocarrils que enllacen el port i la rodalia amb la resta del país són les següents: Renfe (ample ibèric)
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
|