Dins del programa d"Innovació Oberta" del Port de Barcelona, participem activament en el Fons Ports 4.0, el fons TradeTech dels Ports Espanyols.

El Fons Ports 4.0 sorgeix amb la voluntat d'impulsar la innovació oberta a les comunitats logístic-portuàries, facilitant el desenvolupament de projectes tecnològics emmarcats en un ecosistema viu de start-ups i emprenedors. Neix amb una dotació de més de 20 milions d'euros per als propers quatre anys i amb el desig de convertir-se en un referent internacional en innovació portuària.

El passat 10 de març de 2022 es va llençar la tercera convocatòria, en modalitat de projectes precomercials, que ha augmentat la seva dotació en un 50% respecte l'any anterior, repartint fins a 11.250.000€.

Es podran sol·licitar les subvencions per aquesta modalitat fins a l'11 de juny de 2022. Per demanar suport al Port de Barcelona com a agent facilitador, s'haurà de fer abans del 27 de maig o del 7 de juny del 2022.

Enllaç a la convocatòria

Guia per a participar en la convocatòria del fons d'innovació logística-portuària

Ordre TMA/702/2020, de 15 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió per Ports de l'Estat d'ajuts públics en el marc del Pla d'Impuls a l'Emprenedoria per a la Innovació en el Sector Portuari ("Ports 4.0").

Procediment per a l'obtenció del suport de l'Autoritat Portuària de Barcelona com a agent facilitador als ajuts del Fons Ports 4.0