NotíciesEl Port de Barcelona creix un 31% en tràfic de contenidors i bat el rècord històric del 1r semestre

El Port de Barcelona ha mogut en el primer semestre 1,8 milions de TEU, un creixement del 31% respecte al 2020 i que bat el rècord històric assolit en un primer semestre d'any, aconseguit el 2019, quan es van moure 1,7 milions de TEU. El tràfic de contenidors se situa per sobre dels volums gestionats abans de la pandèmia, la qual cosa confirma que "estem en el camí de la recuperació i que es tracta d'una recuperació ràpida", ha assegurat Damià Calvet, president del Port de Barcelona.

Connectivitat, serveis i innovació: el Port de Barcelona, hub mediterrani pels països del mar Negre

El Port de Barcelona està present en la Black Sea Ports and Shipping 2021, la principal fira del sector portuari, logístic i marítim del mar Negre, que aplega carregadors, navilieres, operadors logístics i responsables de les administracions implicades en el transport marítim internacional de la regió. El commercial manager del Port de Barcelona, Lluís París, ha ofert la ponència "Smart Port Developments in Creating Sustainable Futures" en la primera sessió de conferències.

Damià Calvet pren possessió del càrrec de president del Port de Barcelona

Damià Calvet substitueix Mercè Conesa, que ha estat presidenta de l'entitat durant els últims tres anys. Calvet va ser nomenat president del Port de Barcelona a la reunió del Consell Executiu del Govern de Catalunya, celebrada el passat dimarts, 29 de juny, a proposta del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Damià Calvet té un Grau en Ciències i Tecnologies de l'Edificació per la Universitat Ramon Llull i és diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya.