NotíciesEl Port celebra el Dia del Medi Ambient amb una acció de sensibilització a la platja de la Barceloneta
El Port de Barcelona ha organitzat una jornada de sensibilització a la platja de la Barceloneta amb motiu de la celebració, el passat 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient. La jornada, en què han participat 17 empreses amb certificació de gestió ambiental ISO 14001, ha consistit en l'observació i coneixement de la biodiversitat en aquesta zona de la costa barcelonina, més concretament l'Espigó del Gas; i en la retirada de residus flotants de les aigües, contribuint així a la sensibilització envers la preservació i conservació del litoral.
El Port de Barcelona i VINCI Energies Spain inicien el projecte constructiu del pilot de subministrament elèctric a vaixells de la Terminal Ferri Barcelona

El Port de Barcelona i VINCI Energies Spain han iniciat els treballs del projecte constructiu del pilot de subministrament elèctric a vaixells a la Terminal Ferri Barcelona. El Port de Barcelona ha adjudicat el projecte pilot a l'UTE Omexom Puerto de Barcelona, formada per empreses de VINCI Energies, líder global per a solucions digitals i de transició energètica. El projecte forma part de la primera fase de Nexigen, Pla d'Electrificació de Molls desenvolupat pel Port de Barcelona.

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la connexió entre els molls de l'Energia i Adossat
El Consell d'Administració del Port de Barcelona ha aprovat avui iniciar el procediment per a la construcció d'una bateria de 7 conduccions soterrades que connectaran els molls de l'Energia i Adossat. És una obra complexa perquè les conduccions creuaran el canal de navegació, de 700 metres de llargada, i passaran a una profunditat de 32 metres sota el nivell del mar. És un pas molt important pel desplegament del projecte Nexigen d'electrificació de molls. El projecte té un pressupost base de licitació de 15 milions d'euros i un termini d'execució de 28 mesos.