NotíciesEl Port de Barcelona estableix les bases dels equips de la 37a Copa Amèrica de Vela
El Port de Barcelona ha definit els espais del Port Vell que allotjaran els equips participants en la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, l'any 2024. Barcelona va ser seleccionada per la qualitat de les instal·lacions del Port, la diversitat d'espais destinats a la competició, l'experiència de la ciutat en acollir grans esdeveniments esportius, la seva afició als esports nàutics i la seva oferta educativa i d'oci. La Copa Amèrica de Vela portarà a Barcelona unes 2.500 persones integrants dels diferents equips esportius i de l'organització. Per primer cop en la història d'aquesta competició se celebrarà també la regata de la Copa Amèrica Femenina, així com la regata de la Copa Amèrica Juvenil.
El Port de Barcelona treu a licitació el pilot de subministrament elèctric a vaixells a la Terminal Ferry Barcelona
El projecte pilot per subministrar electricitat als ferris que operen a la Terminal Ferry Barcelona, que surt a licitació per un import de 5.005.728 euros (IVA inclòs), forma part de la Fase Zero de Nexigen, el Pla d'Electrificació de Molls que desenvolupa el Port de Barcelona, i inclou la redacció i execució del projecte, així com el servei de connexió i desconnexió dels vaixells i el manteniment de la instal·lació. Amb una inversió global de 110 milions d'euros, el Pla d'Electrificació de Molls és un dels grans projectes del port català per reduir en un 50% les emissions de CO2 de l'operativa portuària fins al 2030 i ser un port neutre en carboni abans del 2050.
Responsables del Puerto de Bahía Blanca visiten el Port de Barcelona
La trobada entre els màxims responsables dels dos ports ha contemplat la possibilitat d'incrementar tràfics i explorar vies de col·laboració en matèria d'innovació i sostenibilitat, i de cooperació institucional en temes estratègics. Els membres de la comitiva argentina han pogut intercanviar les inquietuds comercials del mercat, especialment la disrupció de la cadena logística en els temps actuals. A banda, els representants del port català han donat a conèixer els plans de futur del Port de Barcelona, concretament, el IV Pla Estratègic 2021-2025. Argentina va ser el primer país visitat per una missió empresarial del Port de Barcelona, l'any 1998, repetint com a destí el 2017.