NotíciesBarcelona acosta el Dakar a la ciutadania amb la iniciativa "Viu el Dakar" al Port Vell

Divendres 1 de desembre es portarà a terme la presentació al Port Vell, a la plaça de la Rosa dels Vents un esdeveniment públic i gratuït per presentar pilots i vehicles dels equips espanyols que participaran a l'edició d'enguany. El parc del Fòrum acollirà del 30 de novembre al 2 de desembre les verificacions tècniques i administratives dels vehicles de la caravana del Dakar 2024. La cita coincideix amb l'elecció del Port de Barcelona com a base logística per al trasllat del 2 al 7 de desembre de tots els vehicles dels competidors fins a l'Aràbia Saudita.

El Port de Barcelona organitza la 5a edició de "Nadal al Port" amb més activitats i espais que mai
Del 5 de desembre al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona acollirà una nova edició de "Nadal al Port". La cinquena edició de l'esdeveniment s'estendrà més enllà del moll de Bosch i Alsina (moll de la Fusta) i tant l'enllumenat com les activitats arribaran als molls de la Barceloneta, del Dipòsit i de Barcelona i a la plaça Pau Vila amb l'objectiu de contribuir a dinamitzar tant socialment com econòmica els barris més propers al Port durant les dates nadalenques. El Port de Barcelona es consolida, així, com un dels espais de trobada de barcelonins i visitants per celebrar les festes.
Els sòlids a granel, els vehicles i els passatgers creixen durant els 10 primers mesos de l'any
El tràfic de vehicles nous ha assolit les 653.285 unitats entre gener i octubre, superant ja les xifres de tot l'exercici 2022. Totes les operacions de vehicles mostren augments importants, impulsant l'increment d'aquest tràfic fins a un destacat 48%.  El tràfic de passatgers també manté un creixement sostingut. Durant els 10 primers mesos del 2023 ha passat 4,7 milions de passatgers pel port, amb un increment del 35,2%. El tràfic amb els ports italians (26,4%) i el Nord d'Àfrica (45,2%) creix amb força, mentre que els passatgers amb les Illes Balears es mantenen més estable (1,3%).