NotíciesEl Port de Barcelona, nou membre del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana

La presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, han segellat aquest matí l'adhesió de l'entitat portuària al Pacte Industrial en qualitat d'ens col·laborador. Conesa ha destacat la importància d'integrar la instal·lació portuària al Pacte Industrial, ja que és "un motor clau en la generació d'inversions i d'ocupació".

El Port de Barcelona acull el chainPORT Annual Meeting

A la trobada han participat la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; el director general, José Alberto Carbonell; i el subdirector general d'Estratègia i Comercial, Santiago Garcia-Milà, i s'ha analitzat el paper dels ports en les futures cadenes logístiques. L'acte ha estat organitzat per la xarxa d'smart ports liderada pel port d'Hamburg i integrada entre d'altres pels ports d'Anvers, Barcelona, Busan, Felixstowe, Montreal, Panamà, Rotterdam, Shanghai i Shenzhen, Singapur i els ports d'Indonèsia.

El Think Tank Breaking Waves demana que el sector marítim i portuari lideri les polítiques de canvi climàtic

El subdirector general d'Estratègia i Comercial del Port de Barcelona i president de l'International Association Ports and Harbors, Santiago Garcia-Milà, ha participat en el Think Tank Breaking Waves. Aquest fórum vol debatre i compartir coneixements sobre els canvis que estan experimentant la indústria marítima internacional i els ports, analitzant molt especialment el paper que està jugant la incorporació de la digitalització i les solucions tecnològiques.