NotíciesEl Port de Barcelona lamenta la manipulació que fa l'Ajuntament de Barcelona de les dades d'emissions de CO2 de l'activitat portuària

Les emissions directes i indi-rectes de CO2 de l'activitat por-tuària són unes 315.000 tones/any, segons càlculs del Port realitzats amb les metodo-logies acceptades pels experts internacionals. Aquesta xifra queda molt lluny dels més de 5,3 milions de tones d'emis-sions que l'Ajuntament va im-putar al Port en roda de premsa de Janet Sanz, tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraes-tructures i Mobilitat, i Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Fira de Nadal del Port Vell tanca la seva primera edició amb més de 2,5 milions de visitants

La primera fira de Nadal de la ciutat al costat del mar ha com-plementat l'oferta nadalenca de Barcelona amb un espai que, a més d'oferir les tradicionals parades nadalenques, s'ha dife-renciat amb un espectacle que ha combinat la llum, la música i el color, tant a terra com a l'aigua. L'arbre lluminós més gran de Catalunya i una gran nòria al costat del mar han estat els grans protagonistes del mercat, a més d'un pesse-bre flotant, un carrusel clàssic i la il·luminació de l'edifici de la seu del Port de Barcelona.

Entra en vigor la normativa IMO 2020 que limita el contingut de sofre del carburant dels vaixells

El passat 1 de gener del 2020 va entrar en vigor la normativa IMO 2020, que limita el contingut de sofre dels carburants marítims a un màxim de 0'5%, fet que comportarà una reducció molt important de les emissions del transport marítim a tot el mon. El Port de Barcelona, que té en el creixement, la competitivitat i la sostenibilitat els seus eixos estratègics, recolza plenament l'aplicació d'aquesta normativa que té l'objectiu d'impulsar la sostenibilitat del transport marítim.