07/12/2019 - El Port de Barcelona inaugura la primera fira de Nadal de la ciutat al costat del mar

El Port de Barcelona ha inaugurat avui la primera Fira de Nadal del Port Vell amb un espectacle al Portal de la Pau a cavall entre la terra, el mar i l'aire que ha donat el tret de sortida oficial al primer mercat nadalenc que Barcelona té al costat del mar. L'acte, que s'havia de celebrar el passat dijous, es va haver de posposar per qüestions climatològiques.

La Fura dels Baus i el seu macroespectacle específic per a l'ocasió, ‘Esfera humana', ha protagonitzat l'encesa de llums amb una estructura esfèrica suspesa a l'aire conformada per un cor de 42 acròbates acompanyat per la veu de la solista Alba Fernández Cano. La gegantina esfera humana ha sobrevolat la plaça del Portal de la Pau en una al·legoria als objectius de desenvolupament sostenible i la importància de la col·laboració i la connexió permanent de les persones per donar resposta als grans reptes globals com l'erradicació de la pobresa, la lluita contra la desigualtat, la injustícia i el canvi climàtic.

Nota de premsa


24/10/2019 - El Port de Barcelona celebra els seus 150 anys al Palau de la Música Catalana

La commemoració del 150 aniversari del Port de Barcelona, que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana, va comptar amb la presència, entre d'altres autoritats, de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; el primer tinent d'Alcaldia d'Economia, Treball i Competitivitat de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el cinquè tinent d'Alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle; el director corporatiu de Puertos del Estado, Magec Montesdeoca; i els expresidents de la Generalitat de Catalunya, José Montilla i Artur Mas, així com de diversos cònsols i representants de diferents països.

La celebració va aplegar a més de 600 assistents i va comptar amb una important representació de la Comunitat Portuària de Barcelona, les empreses estibadores, duaneres, consignatàries i transitàries, així com dels estibadors i dels professionals de l'Autoritat Portuària de Barcelona, que van veure tots ells reconeguda la feina realitzada en aquests 150 anys amb una sèrie de mètopes commemoratives que es van entregar durant l'acte.

Nota de premsa


19/07/2019 - Èxit de participació en el concert de celebració del 150 aniversari del Port de Barcelona

El concert públic que el Port de Barcelona va celebrar ahir al moll Bosch i Alsina per commemorar el seu 150 aniversari va ser tot un èxit de participació. Unes 1.500 persones van gaudir del programa titulat "De pel·lícula!", ofert per l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV). Sota la direcció de Rubén Gimeno, l'espectacle combinava les bandes sonores de pel·lícules ben conegudes per tothom amb les veus dels seus personatges cinematogràfics, interpretats pels actors de doblatge Jordi Brau i Lluís Posada.

Nota de premsa


09/07/2019 - El Port de Barcelona organitza un concert al moll Bosch i Alsina per celebrar el seu 150 aniversari

El Port de Barcelona organitzarà, el proper 17 de juliol a les 21:00 hores, un concert públic al moll de Bosch i Alsina. El programa, ofert per l'Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció de Rubén Gimeno, està dedicat a la música de cinema i compta amb les veus de dos actors de doblatge: Jordi Brau i Lluís Posada.

Nota de premsa


04-03-2019 - El Port de Barcelona celebra el seu 150 aniversari amb un conjunt d'actes per a la ciutadania i la Comunitat Portuària

El 5 de febrer de 1869 es va constituir la Junta d'Obres del Port de Barcelona, la primera entitat responsable de l'administració i gestió de la instal·lació catalana, que va impulsar el finançament i construcció de les obres del port modern. Va ser la primera Junta d'Obres de l'Estat i amb les infraestructures que va desenvolupar va aconseguir superar un problema històric de la ciutat: proporcionar un resguard ampli i segur per als vaixells. Amb l'impuls de la Junta d'Obres, el Port de Barcelona es va transformar en la instal·lació marítima que la economia catalana industrialitzada necessitava per connectar-se amb la resta del món.

Per celebrar aquest aniversari, el Port de Barcelona ha preparat un complet programa d'actes dirigits a la Comunitat Portuària i a tota la ciutadania, que tindran lloc al llarg d'aquest 2019. El programa inclou un concert ciutadà al Port Vell ofert per l'Orquestra Simfònica del Vallès, que se celebrarà el proper mes de juliol. Durant la tardor tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Música, dirigit principalment a la Comunitat Portuària. En aquest acte es lliurarà una publicació commemorativa del 150 aniversari, obra de Joan Alemany, que exposarà l'evolució del Port des de la constitució de la Junta d'Obres del Port fins a l'actualitat.

A més, el Port de Barcelona oferirà visites marítimes gratuïtes a les seves instal·lacions. Tindran caràcter mensual i es faran a bord de Les Golondrines, amb recorreguts que seran amenitzats i estaran dirigits a un públic familiar. Cliqueu aquí per participar en el sorteig de les invitacions.

El programa d'actes es completarà amb un vídeo mapping i amb una exposició al Museu d'Història de Barcelona, on s'exposaran els fets més rellevants del darrer segle i mig d'història del Port.

Reportatge a La Vanguardia sobre el 150 aniversari