Punta de s'Arenella

El far està situat en una plataforma plana de la costa de la Selva, en la punta que limita al nord la rada de la badia de la Selva, a una alçada de 22 metres sobre el nivell del mar.

Inaugurat en la nit del 16 de novembre de 1913, es va construir per una iniciativa  de la Societat de Salvaments de Nàufrags de Girona, del 1891. Està en el vessant nord de la península de cap de Creus, a una milla al nord-oest del port refugi de Port de la Selva, sobre una petita esplanada a l'extrem de la punta de s'Arnella.

Aquesta àmplia zona costanera es comporta com un mur de contenció del mar i del vent, ja que es troba a sobrevent dels vents "tramuntana" i "mestral", els dos vents dominants en aquesta zona, juntament amb el "llevant", especialment perillós en aquest litoral. Aquests vents, quan són forts, fa que sigui complicada la navegació per aquesta zona, sobretot procedint del nord, si no es té una referència òptica i lluminosa per esquivar aquests penya-segats.

L'estructura arquitectònica del far consta d'una casa i una torre quadrada amb cúpula i va servir de model per a la construcció d'altres fars a mitjans del segle XX, en un segon programa de millora del sistema de fars de la costa espanyola. L'edifici original va inspirar la futura construcció del far de Tossa, que es va construir dos anys després.

Nom: Punta s'Arenella
Núm. nacional: 31780
Núm. internacional: E-0488
Coordenades: 42º 21,1' N - 03º 11,2' E
Abast: 13 milles nàutiques
Elevació pla focal: 22 m
Aparença lluminosa: llampecs cada 5"