Calella

El far està format per una torre banca de 10 metres d'alçada que sobresurt d'una casa on vivien el faroners. El far està coronat amb una cúpula de cristall. La seva construcció es basa en l'esquema arquitectònic utilitzat en les obres del primer Pla de Fars. Es tracta d'una torre cilíndrica que després ha estat molt representada en l'imaginari col·lectiu de Catalunya. El punt lumínic està a 46 metres sobre el nivell del mar.

Des d'un primer moment va ser catalogat com a far de Tercer Ordre. Està situat en la punta de Calella, penyal que reté, per la seva banda de ponent, a les sorres procedents del riu Tordera, que origina la gran platja de la població.

L'any 1916 s'electrificà, sent el primer de Catalunya degut la facilitat de subministrament, ja que es troba al costat de la important població industrial de Calella, en aquells anys amb grans fàbriques tèxtils de gènere de punt, que utilitzaven l'energia elèctrica per al seu funcionament. Al gener de 1936 s'ordena un estudi per situar aquí un radio-far, intenció que va quedar suspesa per l'inici de la Guerra Civil.

El 6 de desembre de 1936 es col·loca una bateria antiaèria per protegir la costa de Llevant de Barcelona i s'apaga la llum del far fins al final de la contesa. Durant aquest període és objecte de diversos bombardejos.

Nom: Calella
Núm. nacional: 30810
Núm. internacional: E-0448
Coordenades: 41º 36,5' N 02º 38,8' E
Abast: 18 milles nàutiques
Elevació pla focal: 50 m
Aparença lluminosa: 3+2 llampecs cada 20"