INFORMACIÓ GENERAL MISSIÓ

Organitzadors: Port de Barcelona
A qui va dirigida: Empreses del sector logístic portuari
Dates: 4-5 de novembre
Inscripcions: Port Summit Trade Mission
Més informació: trademission@portdebarcelona.cat

PRESENTACIONS SEMINARI

ACCIÓ Port Summit - Trade Mission Colombia 2020
ICEX - Colòmbia: Oportunitats per a una nova economia
PROCOLOMBIA - Oportunitats de negoci

COLÒMBIA, UN MERCAT ESTRATÈGIC OBERT ALS NEGOCIS

Colòmbia, amb més de 47 milions d'habitants, és el tercer país en població d'Amèrica Llatina, després del Brasil i Mèxic, i en els darrers anys s'ha establert com una de les economies que millors condicions ofereix per a la inversió estrangera a Amèrica Llatina. Ha tingut una evolució política favorable, un creixement econòmic persistent per sobre de la mitjana de la regió, una creixent integració econòmica internacional, i una favorable evolució en l'àmbit de la seguretat.

És l'única nació d'Amèrica del Sud que té costes i infraestructura portuària tant a l'oceà Pacífic (1.300 km) com a l'Atlàntic (1.600 km) que li faciliten l'accés a Estats Units, a Europa, al Carib i a la conca del Pacífic. En aquest sentit, comparteix fronteres amb Panamà, Veneçuela, Brasil, Equador i Perú.

Colòmbia és un dels socis comercials més importants del Port de Barcelona i un mercat en expansió. Així ho demostren les xifres de tràfic dels darrers anys. El 2019, el tràfic de contenidors amb els ports colombians va superar els 23.000 TEU. Les exportacions van créixer un 10% i les importacions ho van fer un 32%. En tràfic total, el moviment de mercaderies entre el Port de Barcelona i Colòmbia l'últim any va ser de més de 392.000 tones, registrant un increment del 8,3% respecte l'any 2018.