Informació general missió

Organitzador: Port de Barcelona
A qui va dirigida: Empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona i Importadors/exportadors
Dates: del 26 al 29 d'octubre 2021
Format: online
Més informació: trademission@portdebarcelona.cat

Agenda de la missió

Webinars "Destino Port de Barcelona 2021: Corea"

Inscriu-te
Dimecres, 14 de juliol:
Corea: E-Commerce, redes sociales y cultura de los negocios
Dimecres, 15 de setembre:
Corea: Oportunidades de negocio para las empresas

Corea, un mercat estratègic obert als negocis

Corea, amb gairebé 52 milions d'habitants, ha passat de ser un dels països més pobres del món a convertir-se en l'onzena economia del planeta i la quarta major potència asiàtica. La seva economia és un clar exemple de desenvolupament econòmic i de creixement ràpid i sostingut durant sis dècades.

Durant la pandemia, la gestió que ha realitzat Corea de la crisi del Coronavirus li ha li ha permès no paralitzar la seva economia i ser un dels primers països a tornar a una activitat pràcticament normal.

És el 9è major importador a nivell mundial de mercaderies i el 3r a nivell asiàtic. Així mateix, és el 6è exportador mundial de mercaderies, el 17è exportador mundial de serveis i el 10è importador de serveis. En termes d'inversió, Corea ocupa la 12ª posició en el ranquin mundial.

Les exportacions catalanes s'han situat en els 423.200.000 d'euros durant l'any 2019, essent els principals productes la carn de porc (22,2%), medicaments (13,2%) i maquinària (10,3%).

Actualment, el país ofereix una economia madura, un desenvolupament equilibrat i un conjunt d'oportunitats (doc ACCIÓ) atractives per a les empreses del nostre país, essent els principals sectors:
• Productes gourmet i restaurant
• Vehicle autònom, vehicle connectat
• Educació de qualitat
• Medi ambient, solucions per millorar la qualitat de l'aire
• Tecnologies avançades i intel·ligència artificial
• Videojocs d'ordinador, en línia i mòbil

El mercat coreà és molt dinàmic i es mostra receptiu a una àmplia gamma de productes industrials i de consum. La ràpida occidentalització dels costums i estils de vida, sobretot en la població jove, ha alterat els hàbits de consum. El coreà se sent cada vegada més atret pels productes de marques estrangeres, importats o fabricats directament a Corea. El sector de la distribució comercial està liberalitzat i els operadors estrangers poden exercir lliurement el comerç minorista i majorista. És de subratllar el notable, desenvolupament de les franquícies, estrangeres i locals. La indústria auxiliar, i subministraments i components per a la indústria, mobiliari i sector hábitat, complements, decoració i alimentació, són sectors en alça.

Primera iniciativa conjunta

PORT DE BARCELONA-PORT DE BUSAN
El Port de Barcelona i l'Autoritat Portuària de Busan van signar el passat any 2020 un acord de cooperació per gestionar i explotar el centre logístic de 50.000 m2 que tots dos ports desenvoluparan a la ZAL de Barcelona. La implementació d'aquest projecte pretén revitalitzar el comerç i proporcionar una plataforma logística estable a les empreses coreanes que facin negocis entre el nord-est asiàtic i el Sud d'Europa a través d'ambos ports.

PRINCIPALS PORTS DE COREA
Els ports a Corea s'han convertit en centres logístics de transport intermodal de primer ordre. Tot i la contínua recessió de el sector Logístic, el paper dels ports coreans és extremadamente important, ja que el 99% de les mercaderies transportades dins i fora del país es mouen a través d'ells.

Corea posseeix 16 ports marítims sent els més importants:

El Port de Busan, situat a la desembocadura del riu Naktong, actua com a porta d'entrada al nord-est d'Àsia i és el responsable de la gestió del 40% de les exportacions marítimes del país i del 80% del trànsit de contenidors. A més, és un important port pesquer i compta amb dues terminals internacionals de passatgers. Actualment es troba dividit en North Port, South Port, Port Gamcheon, New Port i Port Dadaepo.

El Port d'Incheon és la porta de la regió econòmica més gran de Corea, té un paper vital en el creixement econòmic de la regió i és un important creador de llocs de treball a l'àrea metropolitana.

Enllaços i documents d'interès

Fitxa País (Oficina Diplomàtica)
Oportunitats de Negoci a Corea (ACCIÓ)

Notes de premsa
02/06/2021 - El Port de Barcelona celebrarà del 26 al 29 d'octubre el Port Summit Missió Empresarial Corea 2021
23/09/2020 - Barcelona acollirà el hub logístic del port coreà de Busan