NotíciesEl tràfic de contenidors al Port de Barcelona creix un 30,6% fins al setembre i suma 2,7 milions de TEU

Entre els mesos de gener i setembre d'aquest any han transitat pel Port de Barcelona 50 milions de tones, xifra que representa un augment del 17,9% respecte als mateixos mesos de l'any anterior. . Els contenidors segueixen per sobre dels nivells pre-pandèmia, registrant un increment del 6% respecte al tràfic mogut en el mateix període de 2019. Per primera vegada en aquest exercici, la dada acumulada de creueristes és superior a la de l'any 2020, fet que confirma la recuperació gradual del sector.

Smart Ports 2021: col·laborar per dissenyar ports més innovadors, sostenibles i inclusius

La transició energètica, la digitalització, l'economia blava i la col·laboració entre els ports i les ciutats són alguns dels temes sobre els quals se centra l'edició d'enguany d'Smart Ports: Piers of the Future, que se celebra els dies 16 i 17 de novembre. Smart Ports: Piers of the Future posa l'accent en els cinc atributs que han de caracteritzar un hub logístic avançat i competitiu, segons el IV Pla Estratègic del Port de Barcelona 2021-2024: SMART (sostenibilitat, multimodalitat, agilitat, resiliència i transparència).

El Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic reforcen les relacions per fomentar l'ocupació en el sector de la nàutica

Una representació de la junta directiva del Barcelona Clúster Nàutic s'ha reunit amb el president del Port de Barcelona, Damià Calvet. La formació i l'ocupació són una de les tres línies d'actuació en què treballa el Clúster. L'objectiu principal del Barcelona Clúster Nàutic és afavorir i impulsar el desenvolupament d'activitats econòmiques i empresarials que impulsin la competitivitat del sector i facin de Barcelona un referent internacional de l'Economia Blava.