NotíciesEl tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 25% en el primer trimestre

Aquest creixement durant els mesos de gener, febrer i març, que confirma la tendència a l'alça iniciada a finals de 2020, situa el moviment de contenidors en 907.010 TEU en els tres primers mesos de l'any. Aquesta tendència és deguda al bon comportament dels contenidors d'origen i destí i als trànsits. Així, en el cas dels contenidors d'exportació i importació s'ha registrat una evolució a l'alça de l'11%, sumant 499.676 TEU. Els contenidors de transbordament, per la seva banda, s'incrementen un 47,9%, fins als 407.334 TEU.

Quatre idees de la Comunitat Portuària de Barcelona al Fons Ports 4.0

Dues d'aquestes idees s'han presentat dintre de l'apartat d'intraprenedoria, dirigida a fomentar la innovació per part dels propis treballadors dels ports, i dos corresponen a la convocatòria d'idees general. El projecte KIM, presentat per Javier Méndez, analista de Producte, és una plataforma digital per optimitzar la gestió dels contenidors buits. Open Info API, d'Enric Rodelles i Jaume Bagot, cap de Plànol i cap de Millora de Processos Sectorials respectivament, pretén fer més accessible la informació en temps real sobre l'estat dels ports.

L'Ajuntament i el Port de Barcelona signen un acord per desenvolupar l'Economia Blava com a sector estratègic de futur
L'acord servirà per a la definició i implementació de l'estratègia d'impuls de l'Economia Blava liderada per la ciutat, per al co-lideratge d'algun dels projectes tractors que es desenvolupen dins de l'àmbit portuari, i per contribuir conjuntament a l'impuls de l'Economia Blava a la ciutat, així com al posicionament global de Barcelona i el seu Port en aquest àmbit. L'acord s'ha signat en el marc de Barcelona reAct, les jornades de treball per reimpulsar l'economia post-Covid.