Le Port de Barcelona collabore avec les entités et institucions suivantes
 

 

  Quelques contenus dans cette seccion ne sont pas disponibles en Français.

Responsabilité sociale d'entreprise

L'Autorité Portuaire de Barcelone publie son Rapport de responsabilité sociale d'entreprise, un document qui vise à présenter de façon volontaire à nos parties prenantes, sous un angle environnemental, économique et social, les informations les plus importantes concernant l'organisation, tout en mettant en exergue les activités réalisées tout au long de ces dernières années.

Rapport Environnemental 2017 Rapport Environnemental 2016 Rapport Environnemental 2015 Rapport Environnemental 2014 Rapport Environnemental 2013 Rapport Environnemental 2012 Rapport Environnemental 2011 Rapport de responsabilité sociale 2010 (version flash) Rapport de responsabilité sociale 2010 Rapport de responsabilité sociale 2009 (espagnol) Rapport de responsabilité sociale 2008 (espagnol) Rapport de responsabilité sociale 2007 (espagnol)

Journées

Le principal objectif de ces journées est la promotion d'un comportement socialement responsable dans l'enceinte du Port de Barcelone, en encourageant les entreprises de la Communauté Portuaire à faire preuve de responsabilité sociale. Ces rencontres annuelles constituent un espace de débat et un lieu de rencontre pour partager des expériences en matière de responsabilité sociale et de prévention des risques professionnels.

Journée 2015 Journée 2014 Journée 2013 Journée 2012 Journée 2010 Journée 2009 Journée 2008

Port de Barcelona - Espai Cardioprotegit

Celebració ecumènica a Stella Maris

El passat dimarts 21 de gener de 2020, dins la setmana de la pregària per la unitat dels cristians, va tenir lloc a Stella Maris una celebració ecumènica amb la participació de la Comunió Anglicana St. George, la Comunitat Evangèlica de parla alemanya i la Comunitat Catòlica de Stella Maris. Van participar també voluntaris i mariners.

Com a símbol especial d'enguany es van portar 8 rems, com a símbol de la necessitat de remar tots junts. Cadascun dels rems era portat per una persona i representava una pregària: per la reconciliació, per la il·luminació, per l'esperança, per la confiança, per la fortalesa, per la hospitalitat, per la conversió i per la generositat.

Aquestes celebracions que es fan cada any, pretenen cultivar l'esperit de pluralitat i enteniment dins de l'àmbit marítim portuari de Barcelona.
 

Nadal Solidari 2019 - Port de Barcelona

Donació d'aliments per a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i de productes d'higiene personal i neteja de la llar per a la Fundació IReSLa campanya, organitzada entre els dies 10 i 15 de desembre, ha permès lliurar, gràcies a les aportacions, 3.111 kg d'aliments (+107%) al Banc dels Aliments de Barcelona i 9.998 unitats de productes d'higiene personal i de la llar (+74%) a la Fundació IReS.

La tipologia dels productes recollits i el seu valor han donat resposta a les necessitats prioritàries de les entitats receptores.

Des del Port de Barcelona volem agrair la contribució dels que han fet possible la realització de la campanya:

- APM Terminals, espai on s'ha ubicat el Contenidor Solidari i realitzant accions de comunicació i logística.
- Fundació CARES, posant a disposició dues persones amb funcions de logística.
- BUTRANSA, realitzant els desplaçaments del contenidor solidari.
- Les persones ambaixadores de 22 empreses, impulsant dins i fora de la seva empresa la campanya i participant en la logística del contenidor.
- ZAL Port, ESTIBARNA-SAGEP i WTC Barcelona, realitzant accions de comunicació.
- Les diferents associacions i col·legis professionals del Port (consignataris, estibadors, concessionaris, transitaris, transport i agents de duanes, realitzant difusió als seus associats i col·legiats.
- Totes les empreses i entitats, ubicant un punt de recollida específic per als seus treballadors.

Estudi perfils professionals de la Comunitat Portuària de Barcelona

Aquest estudi va ser encarregat per l'Autoritat portuària de Barcelona a la Fundació Barcelona Formació Professional amb l'objectiu d'adequar l'oferta formativa dual a la demanda professional real del sector, tot adaptant les titulacions de FP a les necessitats específiques de les empreses que desenvolupen la seva activitat en el entorn de la Comunitat Portuària.

Per confeccionar-lo primer es va enviar una enquesta per detectar les necessitats de professionals actual i futures, sobretot a l'àmbit de la Formació Professional (FP). Un cop recopilada la informació es van fer un grups de treball amb algunes de les empreses de la Comunitat Portuària amb l'objectiu de contrastar els perfils de professionals que es actualment es contracten i quins perfils son de difícil cobertura, focalitzant l'atenció a l'àmbit de la FP.

En definitiva, aquest estudi es vol contribuir a millorar l'ocupabilitat de les persones i impulsar la competitivitat de les empreses.

XVI Jornada Prevenció de Riscos Laborals i RSC per a la Comunitat Portuària

El dijous 8 de novembre es va celebrar la XVI Jornada de Prevenció de Riscos Laborals i Sostenibilitat per a la Comunitat Portuària. Aquesta jornada forma part del compromís amb el desenvolupament del Port en l'àmbit de la prevenció i la sostenibilitat. L'edició 2018 va estar dedicada a la salut laboral i la sostenibilitat al sector portuari.

Presentacions:
Autoritat Portuària de Barcelona
Bones Pràctiques
Capitalisme conscient
Espais Blaus
Exoesquelets
Organitzacions saludables
Safety 4.0
Tecnologies de Gestió de la Salut