09/07/2019 - El Port de Barcelona organitza un concert al moll Bosch i Alsina per celebrar el seu 150 aniversari

El Port de Barcelona organitzarà, el proper 17 de juliol a les 21:00 hores, un concert públic al moll de Bosch i Alsina. El programa, ofert per l'Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció de Rubén Gimeno, està dedicat a la música de cinema i compta amb les veus de dos actors de doblatge: Jordi Brau i Lluís Posada.

Nota de premsa


04-03-2019 - El Port de Barcelona celebra el seu 150 aniversari amb un conjunt d'actes per a la ciutadania i la Comunitat Portuària

El 5 de febrer de 1869 es va constituir la Junta d'Obres del Port de Barcelona, la primera entitat responsable de l'administració i gestió de la instal·lació catalana, que va impulsar el finançament i construcció de les obres del port modern. Va ser la primera Junta d'Obres de l'Estat i amb les infraestructures que va desenvolupar va aconseguir superar un problema històric de la ciutat: proporcionar un resguard ampli i segur per als vaixells. Amb l'impuls de la Junta d'Obres, el Port de Barcelona es va transformar en la instal·lació marítima que la economia catalana industrialitzada necessitava per connectar-se amb la resta del món.

Per celebrar aquest aniversari, el Port de Barcelona ha preparat un complet programa d'actes dirigits a la Comunitat Portuària i a tota la ciutadania, que tindran lloc al llarg d'aquest 2019. El programa inclou un concert ciutadà al Port Vell ofert per l'Orquestra Simfònica del Vallès, que se celebrarà el proper mes de juliol. Durant la tardor tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Música, dirigit principalment a la Comunitat Portuària. En aquest acte es lliurarà una publicació commemorativa del 150 aniversari, obra de Joan Alemany, que exposarà l'evolució del Port des de la constitució de la Junta d'Obres del Port fins a l'actualitat.

A més, el Port de Barcelona oferirà visites marítimes gratuïtes a les seves instal·lacions. Tindran caràcter mensual i es faran a bord de Les Golondrines, amb recorreguts que seran amenitzats i estaran dirigits a un públic familiar. Cliqueu aquí per participar en el sorteig de les invitacions.

El programa d'actes es completarà amb un vídeo mapping i amb una exposició al Museu d'Història de Barcelona, on s'exposaran els fets més rellevants del darrer segle i mig d'història del Port.

Reportatge a La Vanguardia sobre el 150 aniversari