JAPÓ
Tòquio - Yokohama
Del 8 al 14 de novembre de 2019

La vint-i-unena missió s'ha desenvolupat del 8 al 15 de novembre a les ciutats de Tòquio i Yokohama. Amb un perfil multisectorial, la delegació integrada per 63 directius principalment d'empreses de la comunitat logística portuària, i també importadores/exportadores ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; la consellera d'Empresa i Coneixement, Mª Angels Chacón, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.

En l'organització de la missió, el Port de Barcelona ha comptat amb el suport de l'Ambaixada d'Espanya al Japó, la Generalitat de Catalunya, el Cercle Empresarial Japó Espanya, la Fundació Consell Espanya Japó, Foment del Treball, PIMEC, l'Ambaixada del Japó a Espanya, The Japan Chamber of Commerce and Industry (JCCI) i JETRO, així com amb la col·laboració del Col·legi d'Agents de Duanes de Barcelona, Bergé, Idom, Empreses Masiques, Freixenet, Nippon Express i SIL Barcelona.

La jornada empresarial té l'objectiu de presentar al teixit empresarial i associatiu, així com també a les institucions i entitats públiques del país, l'oferta marítima i logística del Port de Barcelona, a més d'explorar oportunitats de negoci i inversió en ambdues ciutats.

A la jornada empresarial "Japó-Catalunya: Noves Oportunitats de Negoci" realitzada a Tòquio es van presentar les solucions que ofereix el Port i la seva Comunitat Logística als importadors i exportadors del Japó. Amb l'assistència de 225 persones, cal destacar una important participació amb un elevat perfil institucional i una gran repercussió mediàtica. Aquesta jornada, va estar presidida, també pel director general de Port & Harbors del Ministeri de Territori, Infraestructures, Transports i Turisme del Japó, Masayuki Takada. El seminari tècnic de duanes, amb una assistència de 65 professionals del sector, va comptar amb la participació dels principals responsables duaners del Japó i Catalunya, i els màxims responsables de les entitats vinculades al sector logístic i portuari d'ambdós països.

Presentacions jornada empresarial
Port Tokyo
JETRO
Port BCN

Presentacions seminari tècnic
Tokyo Customs
Duana de Barcelona
JCBA
COACAB
Port Tokyo


A nivell institucional, es van signar 5 acords de col·laboració i es van realitzar més de 20 visites i reunions de treball, de les que en destaquem: la UCC Coffee Academy, el Ministeri de Infraestructures i Transport del Japó, el Port de Tokyo, el Port de Yokohama, l'Alcaldia de Yokohama, el Casal Català, NISSAN, All Nipon Airways (ANA), Toyo Ito & Associates, Architects, i les navilieres Mitsui Osk Lines (MOL) i Nippon Express (ONE), entre d'altres.

El balanç de la missió empresarial, un any més, és molt satisfactori, tant pel que fa a les expectatives de col·laboració com a les oportunitats concretes de negoci i intercanvi.