El Port Summit Trade Mission Colòmbia 2020 finalitza amb un gran èxit de participació

El Port Summit Trade Mission Colombia 2020, la Missió Empresarial del Port de Barcelona que s'ha celebrat el 4 i 5 de novembre ha finalitzat amb un gran èxit de participació. S'han assolit els 600 inscrits del sector logístic portuari, comerç internacional i representants institucionals, dels quals 250 han estat colombians, 250 catalans i de l'Estat espanyol, i la resta d'altres països, principalment d'iberoamèrica. Aquestes xifres superen àmpliament les assolides en les anteriors missions presencials organitzades pel Port.

Accés a la pàgina d'acollida de Port Summit Trade Mission Colòmbia 2020

Es tracta de la primera Missió completament online organitzada per un port del sistema portuari espanyol, seguint d'aquesta manera les recomanacions de prevenció de contagis del COVID 19 realitzades per part dels Governs de Catalunya i de l'Estat, però donant continuïtat a les 21 missions realitzades anteriorment i que han estat una eina eficient per promocionar a la Comunitat Portuària de Barcelona en els seus principals mercats d'ultramar i ajudar a la internacionalització del teixit empresarial català.

A més, aquest nou format respon també a l'esforç que s'està realitzant en tots els àmbits dels Port de Barcelona de generar valor per a l'economia i la societat a la qual dona servei mitjançant la posada en marxa de solucions innovadores i digitals. Alhora, les diferents ponències i presentacions realitzades durant aquests dos dies han permès compartir coneixement entre els participants, coincidint en el model de futur que defensa el Port, basat en la transparència i la col·laboració dels diferents actors implicats en el transport internacional per assolir un món més sostenible.

La participació s'ha mantingut molt alta durant els dos dies que ha durat el Port Summit Trade Mission Colombia 2020. Durant la primera jornada, dedicada a explicar l'oferta logística del Port de Barcelona i del sistema logístic colombià així com a debatre sobre la implantació dels respectius plans de qualitat, va destacar l'explicació dels diferents projectes tecnològics que s'estan desenvolupant actualment a Colòmbia per a digitalitzar els processos i facilitar el pas de les mercaderies d'importació i exportació.

La segona jornada es va articular al voltant de dos panels. El primer, va estar dedicat a donar a conèixer les millores i els esforços que les duanes colombianes i espanyoles estan realitzant per adaptar-se amb rapidesa als constants canvis que s'estan produint en el comerç internacional. El segon, en el qual es va presentar la propera edició de Smart Ports. Piers of the future, l'esdeveniment que aplegarà als ports més innovadors del món i que se celebrarà els propers 17 i 18 de novembre, va permetre reflexionar quin paper poden jugar els ports i els operadors logístics en el desenvolupament d'un model portuari sostenible i digitalitzat.

En la cloenda d'aquesta missió online, que va comptar amb la intervenció del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, aquesta va agrair la gran participació dels professionals colombians i catalans en tots els panells i va recordar que "el futur serà dels ports que siguin capaços de treballar plegats, de crear aliances i d'aprendre dels millors". Així mateix, Conesa va recordar a l'auditori colombià que "el Port de Barcelona els facilita l'accés al cor d'Europa", un gran mercat de 400 milions de consumidors.

El Port Summit Trade Mission Colombia 2020 s'ha pogut seguir en una plataforma tecnològica pròpia que permetrà que el networking online, que ja han començat a realitzar les empreses participants, segueixi fins el proper 20 de novembre.

Notes de premsa
30-10-2020 - El Port Summit Trade Mission Colòmbia 2020 se celebrarà únicament online
21-09-2020 - El Port de Barcelona celebrarà els dies 4 i 5 de novembre el seu Port Summit Missió Empresarial Colòmbia 2020
27-05-2020 - El Port de Barcelona prepara la seva primera Missió Empresarial Digital a Colòmbia