The Port de Barcelona collaborates with the following institutions and organizations.
 

 

  Some contents in this section are not available in English.

Corporate Social Responsibility

Events

The annual one-day CSR events are designed primarily to promote corporate social responsibility in the Port of Barcelona by encouraging companies in the Port Community to adopt socially responsible commercial practices. The annual events provide a forum for discussion and an opportunity for companies to compare notes on corporate social responsibility and on preventing accidents at work..

2015 CSR day 2014 CSR day 2013 CSR day 2012 CSR day 2010 CSR day 2009 CSR day 2008 CSR day

Port de Barcelona - Espai Cardioprotegit

Celebració ecumènica a Stella Maris

El passat dimarts 21 de gener de 2020, dins la setmana de la pregària per la unitat dels cristians, va tenir lloc a Stella Maris una celebració ecumènica amb la participació de la Comunió Anglicana St. George, la Comunitat Evangèlica de parla alemanya i la Comunitat Catòlica de Stella Maris. Van participar també voluntaris i mariners.

Com a símbol especial d'enguany es van portar 8 rems, com a símbol de la necessitat de remar tots junts. Cadascun dels rems era portat per una persona i representava una pregària: per la reconciliació, per la il·luminació, per l'esperança, per la confiança, per la fortalesa, per la hospitalitat, per la conversió i per la generositat.

Aquestes celebracions que es fan cada any, pretenen cultivar l'esperit de pluralitat i enteniment dins de l'àmbit marítim portuari de Barcelona.
 

Nadal Solidari 2019 - Port de Barcelona

Donació d'aliments per a la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i de productes d'higiene personal i neteja de la llar per a la Fundació IReSLa campanya, organitzada entre els dies 10 i 15 de desembre, ha permès lliurar, gràcies a les aportacions, 3.111 kg d'aliments (+107%) al Banc dels Aliments de Barcelona i 9.998 unitats de productes d'higiene personal i de la llar (+74%) a la Fundació IReS.

La tipologia dels productes recollits i el seu valor han donat resposta a les necessitats prioritàries de les entitats receptores.

Des del Port de Barcelona volem agrair la contribució dels que han fet possible la realització de la campanya:

- APM Terminals, espai on s'ha ubicat el Contenidor Solidari i realitzant accions de comunicació i logística.
- Fundació CARES, posant a disposició dues persones amb funcions de logística.
- BUTRANSA, realitzant els desplaçaments del contenidor solidari.
- Les persones ambaixadores de 22 empreses, impulsant dins i fora de la seva empresa la campanya i participant en la logística del contenidor.
- ZAL Port, ESTIBARNA-SAGEP i WTC Barcelona, realitzant accions de comunicació.
- Les diferents associacions i col·legis professionals del Port (consignataris, estibadors, concessionaris, transitaris, transport i agents de duanes, realitzant difusió als seus associats i col·legiats.
- Totes les empreses i entitats, ubicant un punt de recollida específic per als seus treballadors.

Estudi perfils professionals de la Comunitat Portuària de Barcelona

Aquest estudi va ser encarregat per l'Autoritat portuària de Barcelona a la Fundació Barcelona Formació Professional amb l'objectiu d'adequar l'oferta formativa dual a la demanda professional real del sector, tot adaptant les titulacions de FP a les necessitats específiques de les empreses que desenvolupen la seva activitat en el entorn de la Comunitat Portuària.

Per confeccionar-lo primer es va enviar una enquesta per detectar les necessitats de professionals actual i futures, sobretot a l'àmbit de la Formació Professional (FP). Un cop recopilada la informació es van fer un grups de treball amb algunes de les empreses de la Comunitat Portuària amb l'objectiu de contrastar els perfils de professionals que es actualment es contracten i quins perfils son de difícil cobertura, focalitzant l'atenció a l'àmbit de la FP.

En definitiva, aquest estudi es vol contribuir a millorar l'ocupabilitat de les persones i impulsar la competitivitat de les empreses.

XVI Jornada Prevenció de Riscos Laborals i RSC per a la Comunitat Portuària

El dijous 8 de novembre es va celebrar la XVI Jornada de Prevenció de Riscos Laborals i Sostenibilitat per a la Comunitat Portuària. Aquesta jornada forma part del compromís amb el desenvolupament del Port en l'àmbit de la prevenció i la sostenibilitat. L'edició 2018 va estar dedicada a la salut laboral i la sostenibilitat al sector portuari.

Presentacions:
Autoritat Portuària de Barcelona
Bones Pràctiques
Capitalisme conscient
Espais Blaus
Exoesquelets
Organitzacions saludables
Safety 4.0
Tecnologies de Gestió de la Salut